274,715 milliárd forint nettó árbevétele volt tavaly a Schaeffler Savaria Kft.-nek

Ezzel a legeredményesebb Vas megyei vállalkozás volt 2021-ben.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adatain alapuló kimutatás szerint a TOP 100 vasi vállalkozás forgalmának kétharmada határon túli értékesítésből származott, a lista 79 adózójánál az árbevétel nőtt, 20-nál csökkent az előző évhez képest, és volt egy újonnan alakult vállalkozás is, amely már alakulása első évének eredményei alapján bekerült a legjobb százba – írta az MTI.

A százas listát a nettó árbevétel alapján a közúti jármű- és járműmotorok alkatrészeinek gyártásával foglalkozó Schaeffler Savaria Kft. Újabb, 5 milliárdos fejlesztést jelentett be a Schaeffler Szombathelyen 2021. December 02. 09:48 vezeti, amely 2021-ben 274,715 milliárd forint nettó árbevételt ért el szemben a 2020-as 240,517 milliárddal.

A második az egy éve még listavezető, elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Aptiv Services Hungary Kft. lett, 184,914 milliárd forintos nettó árbevétellel, szemben a 2020-as 262,352 milliárddal. (A csökkenés hátterében az áll, hogy az Aptiv áthelyezte a székhelyét, és így nem Szombathelyen adózik.) Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen 2021. January 27. 19:08

A harmadik – változatlanul – a szintén közúti jármű- és járműmotorok alkatrészeinek gyártásával foglalkozó BPW-Hungária Kft., amely 2021-ben 111,924 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, szemben az előző évi 85,615 milliárddal.

A százas lista első tíz helyén osztozik még sorrendben a TDK Hungary Components Kft., a Linde Gáz Magyarország Zrt.,a Cellcomp Kft., a Falco Zrt., az Allison Transmission Hungary Kft., a Paccor Hungary Kft., és az Opel Hungary Kft.

A száz legnagyobb vasi vállalkozás 2021-ben együttesen 26,3 ezer embernek adott munkát Vas megyében. A listában szereplő vállalkozások több mint a fele bővítette dolgozóinak létszámát a megelőző évhez képest, összesen 980 munkavállalóval. A legtöbb új munkavállalót a feldolgozóiparban alkalmazták.

A Vas megyei cégek toplistájáról már a múlt héten írtunk. Változás az élen – Itt van a legnagyobb Vas megyei cégek legfrissebb toplistája 2021. December 01. 15:02

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság