Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Borfalu a Fő téren – A szőlőlé ezernyi íze

A bőség zavarával küzdhetnek azok a bort kedvelő látogatók, akik a hétvégén felkeresik a szombathelyi Fő téren felállított Borfalut. Musttól a borspecialitásokon át a sajtokig és szaftos kolbászokig mindenféle földi jó kínálja magát. A gravírozott poharak betétdíjasok, aki akarja, haza is viheti.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken délután négy órakor még csak alig egy-két ember lézengett a Fő téren felhúzott Borfaluban. Két órával később már nem volt egyszerű helyet találni egy háromfős társaságnak. A vasárnapig tartó rendezvény számtalan szórakoztató programot kínál, a jazztől a funkyn keresztül egészen a cigányzenéig. A részletes programok a nyugat.hu programajánlójában található.

Borfalu a Fő téren
Borfalu a Fő téren
Tánczos
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ és a BORFALU Múzeumi és Kulturális Örökség Védelmi Közhasznú Társaság szervezésében rendezik meg Szombathelyen első alkalommal a Borfalut. A program fő célja a hazai gasztrokulturális örökség védelme, a magyarországi borkészítés hagyományainak megőrzése és bemutatása, valamint a dicső múltat és a reményteli jelent a nagyközönséggel megismertető borászati és kulturális rendezvények szervezése, nem utolsó sorban pedig a kis- és középborászatok érdekképviselete.

A híres magyar borok és a hazai ételek jó hírét városról városra vivő Borfalu először jár a vasi megyeszékhelyen. Május utolsó hétvégéjén a város és az ősmagyar bor-, és gasztrokultúra minden bizonnyal gyümölcsöző találkozásának lehetnek tanúi a Fő térre kilátogatók – áll a tájékoztatóban.

Borfalu a Fő téren
Borfalu a Fő téren
Tánczos

A szombathelyiek számára már nem idegen az ilyen fajta találkozás a borral, hiszen a Savaria Karnevál ideje alatt a Borok Utcája a legnépszerűbb helyszínek között van. A kitöltött bor mennyisége alig marad el a Perint és Gyöngyös vízhozamától. Most, a Borfaluban lehetőség van jó szaftos kolbászok, ízletes sajtok majszolására és természetesen ezt számtalan nedűvel lehet leöblíteni. A gyerekeknek javasoljuk a tartósítószer-mentes mustot, a felnőttek pedig kóstolgassanak csak, de mértékkel. „a mértékkel bort fogyasztóknál hosszabb a várható élettartam és alacsonyabb az érrendszeri, agyi-, rákos megbetegedések száma.

Azokban az országokban, ahol tradicionálisan bort fogyasztanak akár 40-60 százalékkal is csökkent a fenti betegségek kialakulásának esélye azokhoz az országrészekhez képest, ahol nem fogyasztanak bort.De vigyázat, az előbbi adatok napi 2-3 deciliter bor fogyasztására esetén érvényesek. Kevesebbnél nő a betegségek kialakulásának esélye, többnél pedig rohamosan nő!” – írtuk nemrégiben Újabb bejegyzés került a világhírű kőszegi Szőlőjövések könyvébe 2008. April 25. 15:14 a szőlő jövésnek berajzolása kapcsán elhangzott felszólalás alapján.

Borfalu a Fő téren
Borfalu a Fő téren
Tánczos

A gravírozott, Borfalu feliratú üvegpohárért 300 forint letétet kérnek a kereskedők. Aki akarja, visszaválthatja poharát, míg mások hazaviszik emlékbe. Jó húzás, hiszen hiába duhaj valaki, így meggondolja, rendezzen-e pohárföldhözcsapást, „Így mulat a magyar!” felkiáltással. Vagy legalábbis nem a sajátját csapkodja.

A Borfalu gyakorlatilag egy utazó település, városról városra jár. Mi csak javasolni tudjuk, hétvégi kikapcsolódásként és némi korai ráhangolásként a saját augusztusi borutcánkhoz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Újabb bejegyzés került a világhírű kőszegi Szőlőjövések könyvébe

Szent György napja 268 éve jeles nap a kőszegiek naptárjában: ilyenkor minden a bor, a szőlő körül forog...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés