Erőemelő bajnok tolta az égbe Savaria 2008-as Szépét, Iván Barbarát

A korona a kifutót jól ismerő, porcelánbabákat gyűjtő lányé lett, de nem intézzük el ennyivel: tudósítónk a helyszínen percről-percre leírta benyomásait. Legyen ott úgy, hogy nem is volt ott, és nézegessen hozzá kellemes képeket!

16:03 - A Savaria Mozi előterében karéjba gyűlik a VIP osztag, ifjú szocialistától a sajtóorgánum- vezetőig, a házigazda szerepkörébe állított Szép Bence is itt rakosgatja a paksamétáit. Kérdésünkre, hogy szikrázó poénokkal vajon készül-e, még a száját vonogatja, de később kiderül, hogy ez csak álszentség volt a részéről.

16:11 - Csak a rokoni és ismerősi brancsok vették be magukat a nagyterembe: az ülőhelyek alig harmada foglalt (magyarán az élő hús helyett mindenki más beéri a Nyugat fotóival, részünkről a megtiszteltetés).

16:15 - Csúszással kezdünk. Bemutatják a zsűrit: Bonyhádi Károly grafikusművész, Domján Diána modell, Major "Savaria Szépe 2006" Nikola, Mészáros Tibor erőemelő, Szirmai Judit az AGORA képviseletében, Horváth Zoltán a Nyugat Rádió ügyvezetői bőrfoteljéből, Roznár Gyöngyi a mi házunk tájáról, valamint a szponzorok.

Savaria Szépe Választás 2008
sadness

16:21 – Első kör, először irányul figyelem a jelöltekre. A taps bizonytalan, ám minden hullámban erősödik. A lányok széttárt gallérú, lenge fehér ingben, szabadon hagyott virgácsokkal, napszemüvegben pózolnak. Utóbbi nyilván a kezdeti lámpaláz csökkentésére hivatott kellék.

16:23 – Fésűeffektus: két sorban jönnek előre-hátra a lányok. Egyszerű, de kézenfekvő megoldás. Közben a rendezvény egész jellegét tekintve vad tri-show utánérzésünk támad, riadtan keressük is DJ Neczpált, de nem találjuk.

16:25 – Mire észbe kapunk, már ki is vonultak a lányok. Megtudjuk, hogy a sminkért Markó Éva, a koreográfiáért Sulyok Virág, a hajakért Katona Zoltán a felelős.

16.27 – Kis töltelékműsor, míg az önjelölt modellek átöltöznek. A Westside táncosainak sokkal jobban áll egy félhomályos klub szexi közege, például amikor oktatójuk nagy volumenű születésnapjába futottunk bele véletlenszerűen egy Fő téri szórakozóhelyen. Itt a bambuló közeg miatt legfeljebb tisztességes iparosmunkának hat, amit csinálnak.

16:32 – Bence a zsűrit faggatja, ki volt közülük már legalább háromszor zsűritag? Mészáros Tibor vasbeton karja emelkedik szerényen a magasba.

Nem lepődtünk meg

- szól a kommentár.

Savaria Szépe Választás 2008
sadness

16:33 – Hoppá, jön a fürdőrucis kör, zsebkendőt a kézbe. A dizájn széles skálán mozog, van itt minden: szexuális töltetű rikítópiros darab, sportos fekete, hippisen csillogó, masnis monokróm, pink csíkos, szűzies halványkék. Mire ezt így leírjuk, a lányok megintcsak lepörgették a kört kengyelfutó gyalogkakukk módjára. Nem hagy nyugodni a gondolat: 3 perc alatt mennyi fogható fel az összképből? Egy lányra így maximum 20 másodperc figyelmet fordíthat a tisztelt zsűri.

16:39 – Bocs, nem mondtunk semmit, még visszajönnek a lányok egy karikára. Az aláfestő zene marad amolyan funkos beütésű, egyelőre még nem billent át nyálas csömörbe, de már számítunk rá.

16.40 – A vonulás közben lezajlik az első bemutatás is, amitől mi most eltekintünk, lévén, hogy az elhangzottakat már itt leírtuk. Annyit azért megjegyeznénk, hogy a Nyugat Királynője Választáson már indult Iván Barbaráról nem tudtuk, hogy porcelánbabákat gyűjt, a söptei illetőségű Szabó Katalin pedig annak ellenére fordult egyszer rossz irányba, hogy modellvizsgája van.

16:48 – Kanye Westre és Snoop Doggra táncol a Westside, ezt már jobban érezzük, talán mert többen vannak. A közönség mintha a

mit fog gondolni a szomszéd, ha tapsolok erre a furcsa néger zenére?

belső monológgal fojtaná el magában a reakciót, Bence gyorsan feloldja őket, nézd, már tapsolnak is.

16:56 – Szoknyás utcai viselet a következő szám. Házi királynőválasztásunk győztese, Varga Niki láthatóan magabiztosabb mint bárki, a többiek megszeppentek, de némelyikük amatőr létére is elég jól teker. A gencsi Bodorkós Tamara siet mint a huzat, az az egy szerencséje, hogy rokonszenvesen somolyog. Nagy Barbi piciket topog, pedig igazán jól mutatna nagyobb léptekkel. Hogy ki az, aki merev, mint két tömb hűtött acél, a sértődés elkerülése okán nem taglalnánk.

17:13

A helyszínváltozás miatt improvizálnunk kellett, de szerencsére tanulékonyak voltak a lányok. Bár a három napot még így is kevésnek tartom, mert közben a lányok jöttek-mentek, interjúztak, ruhapróbáltak

– mondja Sulyok Virág, aki felkészítette őket a reflektorfényre. Markó Éva sminkesből pedig azt sikerült kiszedni, hogy a belső világítás miatt meg kellett erősíteni a sminkeket, aminek felrakása leányonként úgy 40 percet vett igénybe.

Savaria Szépe Választás 2008
galériát akar látni? klikkeljen!
sadness

17.16 – Min-den-ki ró-ma-i! Még az új díszítőelem is a Batthyányi téri körforgalomnál. Hát persze hogy itt meg tunikában kell vonulniuk a lányoknak harmadjára. Ríkatónak szánt, de inkább ríkatóan semmitmondó zenére. Viszont ráeszmélünk, hogy a tunikák között van háziasszonyos, művésznős, pogányos, és olyan, amit függönyként is el tudunk képzelni.

17:24 - Vicces, ahogy a tapsok az érkező jelöltek szerint oszlanak el: egyszer balról, másszor az első sorokban, aztán hátul jobbra lépnek működésbe a tenyerek. Logikusan adódik, hogy a legnagyobb taps akkor viharzik fel, amikor egyszerre négy lány lépdel elő egy sorban, és összeadódnak az egyes rokoni ovációk. Erre még Lennon "Imagine"-jének békéltető sorai is rímelnek, nagy kár, hogy egy kiherélt instrumentális verzióban halljuk. Szerencsére az örömfüttyök hangosabbak.

17.32 – Bence kérdéseket intéz a lányokhoz, válaszok töményítve: valóban igaz, hogy egy kisvárosban hírelosztó szerverként funkcionál a kozmetikus, az élet visszanézve legyen vígjáték és kalandfilm, buli előtt meg az a lényeges kérdés, hogy

kivel bulizzak, hol és mikor

.

17.45 – Kihirdettetnek a győztesek: a harmadik helyezett Béres Bettina udvarhölgy, a második Nagy Barbara udvarhölgy. A királynő pedig, pammparamm, a természetes naivitását mellbedobással fűszerező Iván Barbara, egyenesen Lentiből! Őt a képletes dobogó csúcsára Mészáros Tibor emeli fel. Barbi alig hiszi el, szinte reszket az örömtől.

Savaria Szépe Választás 2008
mit csinált még vele Mészáros Tibor? kattintson!
sadness

22:35 - Mi is megszavaztattuk Önöket, hogy vajon kinek adja át a koronát a tavalyi győztes Nagy Enikő Kinga. A végeredményt most összesítettük. Eszerint a Nyugat.hu (voksolásban részt vett) olvasói közül a legtöbben, 64-en Bodorkós Tamarára ikszeltek, ezüstérmes lett 54 vokssal Varga Nikoletta, és 44-gyel Berkényi Csilla.

Gratulálunk mindenkinek! És akkor irány a Karnevál.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kinek adja át a koronát Nagy Enikő Kinga? - szavazzon Ön is!

Szerdán, a Savaria Szépe választáson kiderül ki kapja a koronát a város szépségversenyén. Jó szokásunkhoz híven benéztünk a kulisszák mögé idén is, lefotóztuk az indulókat, hogy szavazásra buzdítsuk az olvasót! Ön szerint ki a legszebb?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű