Mediawave 2010 – erdélyi líra a bábszínházban

Jordán Tamás nyitotta meg Gerhes Gábor kiállítását, a növendékek játsszák az Öt az egybent, a színészek „felhasználhatók” a gyorstalpaló filmműhelyben, Jordán Tamás és Joós Tamás pedig közösen válogat az erdélyi magyar lírából.

Ballada éjjel címmel két szombathelyi főiskolás, Joós Tamás és Kovács László az 1980-as évek elején jelentkezett irodalmi válogatásával a nagyközönség előtt. A főiskolás hallgatókon kívül abban az időben egyre több helyen láthatták az előadást az érdeklődők. A műsor sikerét mi sem bizonyította jobban, hogy az 1985-ös XVIII. Madách Imre Irodalmi Színpadi Napokon, Balassagyarmaton az előadás – témája miatt meglepetésként – első díjban részesült.

Jordán Tamás színművész és Joós Tamás énekmondó ezt az összeállítást mutatja be 25 év után a Mediawave közönségének a Mesebolt Bábszínház Kamaratermében.

Hervay Gizella, Kányádi Sándor Király László, Lászlóffy Aladár, Oláh István és nem utolsó sorban Szilágyi Domokos versei az emberi létezés teljessége felé való vágyódást, a kisebbségben élők mindennapi drámáját mutatják be. A néző dolga, hogy befogadja a szavakat és eldöntse: aktualitását vesztő, a múltat felidéző emlékezést lát, vagy valami egészen mást.

BALLADA ÉJJEL - válogatás az erdélyi magyar lírából

Közreműködik: Jordán Tamás és Joós Tamás
Belépődíj: 800 Ft (fesztiváljeggyel: 500 Ft)

Vonatkozó cikk:
Ballada éjjel, újratöltve

A Mediawave teljes programja letölthető innen.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Aktuális