Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

La Dolce Vita Szicíliában - Szombathelyi diákok Palermoban

Az "élelmiszeripari" szakközepesek a vulkánok hazájában, Szicíliában ismerkedhettek a tartalomalapú nyelvoktatással. - Képes beszámoló Palermoból.

A szicíliai Palermo volt a helyszíne a Comenius „Egész Életen Át Tartó Tanulás” programjának keretében zajló zárótalálkozónak, amelyen június első napjaiban a szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium is részt vett. A házigazda koordináló intézményen kívül még három partneriskola utazott el, hogy összegezze a két év munkájának eredményét. A szombathelyi iskola mellett Németországból és Dániából érkeztek tanárok és diákok.

Kirándulás Cefaluban
Kirándulás Cefaluban

A szombathelyi iskolából három tanár és öt diák indult útnak

A két éves projekt témája a tartalom alapú nyelvoktatás volt, amelynek lényege a nyelv indirekt módon történő megismertetése illetve elsajátítása. Az egyes témák bemutatása más-más helyeken (Szombathely, Dánia, Németország, végül Olaszország) történt számítógépes, képekkel illusztrált prezentációk segítségével.

Az olaszországi találkozó célja a témák összefoglalása, a megvalósításban használt módszertani elemek megvitatása, az elvárások és eredmények összehasonlítása volt. Érdekes előadást hallgathattak egy olasz környezetvédelmi szakértőtől, és egy angol egyetemi oktató adott tanácsokat a tartalom alapú nyelvoktatás gyakorlatba ültetéséhez. Végül a tanulók összefoglalták, és képekben megelevenítették a két év során összegyűjtött emlékeiket, élményeiket.

Olasz gasztronómiával ismerkednek a magyarok
Olasz gasztronómiával ismerkednek a magyarok

Természetesen a szakmai programon kívül megtekintették Szicília legnagyobb városának, Palermonak nevezetességeit és ellátogattak Cefalu-ba, ahol megcsodálhatták a katedrálist, a régi, ódon, szűk utcákat, és a mesés tengerpartot. A tanulókat olasz családoknál laktak, így belekóstolhattak a mediterrán életstílusba, megtapasztalhatták az olasz vendégszeretetet, és gyakorolhatták az angol nyelvet.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Diákoldal

Tovább az oldalra