Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A habzó Rába is jó ürügy egy kis politikai pengeváltásra

Ungár Péter szerint a jelenséget az osztrák multik környezetszennyezése okozhatja, a Közösen Vas Megyéért Egyesület szerint nem. Valakinek nincs igaza.

Vasárnap írtunk Habzott a Rába Vas megyében 2020. December 13. 18:00 róla, hogy a nicki műgátnál, Szentgotthárdnál és Alsószölnöknél is arra lettek figyelmesek az emberek, hogy a Rába dús habot vet a partra. Még fotók is készültek, amiket a Mi Rábánk és a környező természet nevű Facebook-oldalon osztottak meg, sok hozzászóló pedig környezetszennyezést szimatolt a levegőben, ezért az azonnali vizsgálatot sürgették.

Az ügyben Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő is megszólalt Facebook-oldalán:

„(…) A brutális mértékű szennyezést azonnal fel kell számolni, a kiváltó okokat megszüntetni és amennyiben szándékos környezetszennyezés történt, a felelősségre vonási eljárásokat megindítani”

Nem sokkal rá érkezett a reakcióra adott reakció a Közösen Vas Megyéért Egyesülettől, melynek egyébként Bana Tibor is tagja:

„Több, a Rábát jól ismerő személyt kerestünk meg azonnal, akik elmondták: véleményük szerint természetes eredetű lehet a habzás, korábban is lehetett már találkozni ilyennel, így minden bizonnyal nem az osztrák üzemek állnak a szennyezés mögött. Azóta a vízügyi hatóságok vizsgálatai is alátámasztották ezt.”

Az egyesület közleményében arra kéri Ungár Pétert, hogy tartózkodjon a lájkszerzés reményében elkövetett rémhírterjesztéstől, és harcoljon inkább a valódi környezetszennyezés ellen, amilyen a Falco-gyáré, mely ellen az egyesület Bana Tibor országgyűlési képviselővel karöltve küzd.

Leegyszerűsítve: az LMP szerint az osztrák gyárak szennyezik a Rábát, azért habzik, a Közösen Vas Megyéért Egyesület szerint viszont a habzás eredete természetes.

Habzó Rába
olvasó

A két állítás teljesen ellentmond egymásnak, tehát valakinek nincs igaza. Hogy kiderítsük kinek, megkérdeztük a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot, hogy miért habzik a Rába.

Az igazgatóság szerint a habzás mértéke nem jelentős, de vizsgálják az okát.

„Jelenleg a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság működési területén nem tapasztalható jelentős habzás a Rába folyón.”

"A habzás okának kivizsgálása folyamatban van”

Az egyébként biztosan csak a véletlen műve, hogy éppen két olyan politikus között alakult ki a pengeváltás a habzó Rába ügyében, akik jó eséllyel indulnak majd Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben? 2020. September 01. 19:35 a 2022-es országgyűlési választások ellenzéki előválasztásán.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Habzott a Rába Vas megyében

Vízügyi szakemberek szerint természetes jelenség lehetett.

Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben?

Könnyen lehet, hogy több jelölt is lesz az ellenzéki előválasztáson, soroljuk, miért. Szavazhat is rájuk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra