A NASA belevezeti a Földbe a Nemzetközi Űrállomást

180 millió dollárt különítettek el a megsemmisítő projektre.

Űrhajót fejleszt 2024-től a 27,2 milliárd dollárból gazdálkodó NASA a Fehér Ház döntése alapján, hogy ellenőrzött körülmények között semmisítsék meg a Nemzetközi Űrállomást (ISS). 180 millió dollárt különítettek el a projektre, írja a Space.com csillagászati portál.

Mint megtudtuk, a Nemzetközi Űrállomást eredetileg 1998-ban bocsátották fel, és 2030-ig fog működni. A 2031-ben induló megsemmisítéshez az Amerikai Űrügynökség egy vontató űrhajót fejleszt, amivel letérítik az ISS-t a pályájáról és a Csendes-óceán egy lakatlan területére vezetik majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech