Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Pécsi Tudományegyetemen hétfőtől már kötelező a maszkviselés

Az intézmény közleménye szerint erre az aktuális járványügyi adatok és a tanévkezdés tapasztalatai adnak okot.

Már hetek óta már több szakértő arról beszél, hogy a járvány újbóli felfutása miatt vissza kellene hozni legalább a maszkviselési kötelezettséget, ám a téma egyelőre az egész országot megosztja, Pécsett azonban bevállalták.

Hétfőtől bizonyos helyeken kötelező lesz az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen - szúrta ki a Portfolio az egyetem honlapjának hivatalos közleményét.

Az intézmény közleménye szerint erre az aktuális járványügyi adatok és a tanévkezdés tapasztalatai adnak okot.

Bár a PTE Operatív Stábjának jelenlegi ismeretei szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent delta-variánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig új szabályokat határoz meg, írják.

Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

- a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon (ezt külön EMMI rendelet szabályozza, így nem meglepő a lépés),

- a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,

- a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,

- a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A közleményből az is kiderül, hogy "nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken".

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra