Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathelyen is varrják már a 2Rule-t

A Styl is beszállt Mészáros Lőrinc sportszergyártó bizniszébe.

Bombaként robbant a hír, hogy a múlt hétvégén már három NB I-es futballcsapat, a Diósgyőr (eddig: Nike), a Puskás Akadémia (eddig: Adidas) mellett a szombathelyi Haladás A Haladás játékosai is bemutatják az új, Mészáros Lőrinc-féle mezeket 2018. July 19. 19:42 is Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő új magyar sportszergyár mezeire, a 2Rule-ra (ejtsd: turulra) váltott. Azóta kiderült, hogy a sportszermárka több magyarországi varrodának is ad munkát, többek között a szombathelyi Styl ruhagyárnak, ahol például a veszprémi kézilabdacsapat kimenő ruházatát, és a vívószövetség öltönyeit is készítik.

A Haladás új mezei
Forrás: Facebook / Szombathelyi Haladás

A Magyar Sportszermárka Zrt. vezérigazgatója, Kővári Ágnes egy interjúban lenyilatkozta, hogy a 2Rule három magyarországi varrodával áll szerződésben. Kecskeméten, Jászberényben és Szombathelyen már folyamatosan gyártják a mezeket. Emellett az újabb megrendelések és a tervben lévő megállapodások miatt keresik azon hazai üzemek jelentkezését, amelyeknek belefér a kapacitásába a 2Rule-termékek előállítása.

Szombathelyi Haladás

Új, magyar mezben, 2Rule-ban a Haladás!

A hírre mi is felkaptuk a fejünket, hiszen a Styl ruhagyár nehéz helyzetéről az elmúlt időszakban többször is cikkeztünk

Idén február végén egy nagyobb riportban tártuk fel STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában 2018. January 31. 18:00 a nagymúltú szombathelyi ruhagyár megmentési kísérletének hátterét, aztán írtunk arról is 50 millió forintot akart adni a szombathelyi önkormányzat a Stylnek, de ez csak nehezítené a cég helyzetét 2018. March 10. 08:09 , hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

Vágvölgyi Bálint

Korábban írtunk arról is, hogy a szombathelyi ruhagyár lehetőségeit nagyon beszűkítette Az önkormányzati tulajdonrész akadályozza a Styl talpraállását 2018. March 11. 17:20 , hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhatott a szombathelyi ruhagyár, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban volt. Európai Uniós pályázatokon azért nem indulhatott, mert túl nagy volt. Kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása volt.

Mindeközben az elmúlt három évben - ez tény - másfél milliárd forint közpénzt öntött a belügyminisztérium a Stylbe.

A gyár dolgozói március közepén tüntettek Több százan tüntettek a STYL ruhaipari gyár megmentéséért 2018. March 12. 09:58 az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani A városvezetés láthatóan lemondott a Stylről, és a német tulajdonosra hárítja a felelősséget 2018. March 12. 20:17 a teljes felelősséget.

A Styl német többségi tulajdonosa április közepén aztán névértéken, 25 millió forintért kivásárolta A német többségi tulajdonos vásárolta meg a szombathelyi Styl ruhagyár önkormányzati tulajdonrészét 2018. May 24. 16:06 az önkormányzati tulajdonrészt, így megszabadultak a kötöttségektől, és száz százalékban magánkézben lévő vállalkozássá váltak.

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét, júniusban csődeljárás indult a szombathelyi ruhagyár ellen

Utánanéztünk akkor, és kiderült, hogy a hír valós, a nyilvános cégadatok szerint május 30-án indult az eljárás, a cég vagyonát a nagykanizsai székhelyű, de Szombathelyen is telephellyel rendelkező CONCURS Zrt. felügyeli. Az is kiderült, hogy maga a csődeljárás Stabilizálni akarják a tulajdonosok a szombathelyi Styl ruhagyárat 2018. June 08. 08:10 még nem azt jelenti, hogy megszűnik a cég, hiszen korábban tíz évig működött csődeljárás alatt, sokkal inkább azt, hogy az átmeneti időkben komoly védelmet nyújthat ez a cégnek.

Ezért is érdekes információ, hogy a szombathelyi Styl ruhagyár mostantól bedolgozik a 2Rule-nak

Megkerestük a cégvezetést, hogy megkérdezzük, hogy milyen sportágaknak, milyen csapatoknak, mekkora tételben, milyen ruházatokat készít a Styl. Egyszeri megbízásról van szó, vagy eztán rendszeres kivitelezője lesz a 2 Rule-nak a szombathelyi ruhagyár? Szerettük volna megtudni, hogy nagyságrendekben mekkora bevételt jelent ez a Stylnek - sikerült-e, ezekkel a megrendeléssel is stabilizálni a céget?

Egy szűkszavú választ kaptunk, amiből kiderült, a Styl valóban a 2Rule beszállítói körébe került, hosszú távú együttműködés köttetett a Magyar Sportmárka Zrt. és a Styl Fashion Kft. között. Ennek azonban minden része üzleti titkot képez, így további információt nem áll módunkban kiadni.

A többit majd meglátjuk.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában

De hova lett ez a pénz, miért táncol még mindig a Styl ruhagyár a szakadék szélén és milyen szerepe van mindebben a Fidesz egyik kedvenc felszámolójának?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra