Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pályázatot írnak ki az új szombathelyi szuper kulturális szervezet vezetésére

Az Agora Kulturális Központnál és a Médiaközpontnál tavaly cseréltek igazgatókat.

Az év elején derült ki Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont January 22. 11:56 , hogy az önkormányzat össze akarja vonni az Agora Kulturális Központot és a Szombathelyi Médiaközpontot. A döntés nagy port kavart és politikai vitákba torkollt Nem csitulnak a szombathelyi Agora körüli hullámok January 24. 17:36 .

Mindkét igazgatót tavaly nevezték ki

Az összevonás azért is volt érdekes kérdés, mert az Agora önkormányzati cégként, a Médiaközpont viszont önkormányzati nonprofit kft-ként működött. Ráadásul előjele sem volt a tervnek, az Agora élére tavaly év elején nevezték ki Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 Horváth Zoltánt, a Médiaközpont igazgatói pályázatáról tavaly nyár végén döntöttek Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére 2020. September 24. 22:11 .

A Médiaközpont akkor kinevezett igazgatóját az összevonás bejelentésével Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át January 21. 16:03 együtt le is váltották, február végén aztán a munkatársak egyharmadának felmondtak Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel February 26. 09:37 a városi tévét és a Savaria Fórumot működtető központnál.

A két szervezet összevonásával azonban új, önkormányzati nonprofit kft. jön létre, a város hivatalos oldalán olvasható határozat szerint a neve AGORA Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. lesz. Mivel új szervezetről van szó, ezért az igazgatói posztra pályázatot kell kiírni.

Bármikor visszavonhatják a pályázatot

A pályázónak az alapvető feltételeken kívül (magyar állampolgárság, büntetlen előélet)rendelkeznie kell felsőfokú végzettséggel és közművelődési szakképzettséggel, ötéves szakmai gyakorlattal, kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenységgel, államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó képzés igazolásával.

A pályázatot április 1-én hirdetik meg, 30 napon belül lehet jelentkezni, az új igazgató személyéről további 60 napon belül döntenek.

A határozati javaslatból az is kiderül, hogy az önkormányzat július 1-vel akarja létrehozni az új, összevont nonprofit kft-t, de a járványhelyzet miatt fenntartják a jogot, hogy a pályázatot bármikor visszavonhatják, indoklás nélkül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra