Pályázatot írnak ki az új szombathelyi szuper kulturális szervezet vezetésére

Az Agora Kulturális Központnál és a Médiaközpontnál tavaly cseréltek igazgatókat.

Az év elején derült ki Közös önkormányzati cégként működik tovább a szombathelyi Agora és a Médiaközpont 2021. January 22. 11:56 , hogy az önkormányzat össze akarja vonni az Agora Kulturális Központot és a Szombathelyi Médiaközpontot. A döntés nagy port kavart és politikai vitákba torkollt Nem csitulnak a szombathelyi Agora körüli hullámok 2021. January 24. 17:36 .

Mindkét igazgatót tavaly nevezték ki

Az összevonás azért is volt érdekes kérdés, mert az Agora önkormányzati cégként, a Médiaközpont viszont önkormányzati nonprofit kft-ként működött. Ráadásul előjele sem volt a tervnek, az Agora élére tavaly év elején nevezték ki Horváth Zoltán lett az Agora Kulturális Központ igazgatója, Bokányi Adriennt pénzügyi tanácsnoknak nevezték ki 2020. January 30. 08:32 Horváth Zoltánt, a Médiaközpont igazgatói pályázatáról tavaly nyár végén döntöttek Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére 2020. September 24. 22:11 .

A Médiaközpont akkor kinevezett igazgatóját az összevonás bejelentésével Megszűnik a szombathelyi Agora Kulturális Központ, a feladatokat a Médiaközpont veszi át 2021. January 21. 16:03 együtt le is váltották, február végén aztán a munkatársak egyharmadának felmondtak Komoly leépítés a szombathelyi városi tévénél, a munkatársak harmadának mondtak fel 2021. February 26. 09:37 a városi tévét és a Savaria Fórumot működtető központnál.

A két szervezet összevonásával azonban új, önkormányzati nonprofit kft. jön létre, a város hivatalos oldalán olvasható határozat szerint a neve AGORA Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. lesz. Mivel új szervezetről van szó, ezért az igazgatói posztra pályázatot kell kiírni.

Bármikor visszavonhatják a pályázatot

A pályázónak az alapvető feltételeken kívül (magyar állampolgárság, büntetlen előélet)rendelkeznie kell felsőfokú végzettséggel és közművelődési szakképzettséggel, ötéves szakmai gyakorlattal, kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenységgel, államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó képzés igazolásával.

A pályázatot április 1-én hirdetik meg, 30 napon belül lehet jelentkezni, az új igazgató személyéről további 60 napon belül döntenek.

A határozati javaslatból az is kiderül, hogy az önkormányzat július 1-vel akarja létrehozni az új, összevont nonprofit kft-t, de a járványhelyzet miatt fenntartják a jogot, hogy a pályázatot bármikor visszavonhatják, indoklás nélkül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet