Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aláírásgyűjtés kezdődött Mérei Tamás rehabilitálásáért

A Savaria Szimfonikus Zenekar alapítója tett közzé nyílt levelet.

Álljunk ki Mérei Tamás visszatérése mellett!

Nyílt levél Petró Jánostól, a Savaria Szimfonikus Zenekar alapítójától

Petró János
Mészáros Zsolt

Örömmel fogadtam a híreket, mely megerősítette oly sokunk érzését, miszerint bebizonyosodott Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar menesztett igazgatójának ártatlansága.

Éppen ezért ezen nyílt levélen keresztül abbéli kívánságomat fogalmazom meg, hogy folytathassa Mérei Tamás a város kultúrájáért, fejlődéséért végzett munkáját. Arra kérem Szombathely vezetését, hogy vizsgálja meg, milyen módon tudja Mérei Tamás tehetségét újra szeretett településünk szolgálatába állítani. Hiszek abban, hogy mi, szombathelyi polgárok közösen vagyunk elég erősek ahhoz, hogy fontos témákban hallassuk a hangukat. Mutassuk meg, hogy milyen a szeretet és az összefogás ereje, hiszen számos szombathelyi polgártársam megerősítette, hogy a város kultúrájának Mérei Tamás távozása óta vérfrissítésre van szüksége.

Arra kérem a szombathelyieket, hogy csatlakozzanak felhívásomhoz, támogassák Mérei Tamás mielőbbi rehabilitációját. A petíciót az Art Caféban lehet aláírni.
Szombathely, 2016. december 3.

Petró János
a Savaria Szimfonikus Zenekar Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével, valamint Szombathely Kultúrájáért Érdemrend-díjjal kitüntetett alapítója
Liszt, Bartók-Pásztory-díjas karnagy
az Év Vasi Embere

Ahogy azt két napja megírtuk Mérei Tamást bűncselekmény hiányában felmentették 2016. December 01. 18:57 , bűncselekmény hiányában megszűntették az eljárást Mérei Tamás ellen. Mérei az Art Caféban tartott sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy szeretné folytatni az egyéb közéleti tevékenységeit. Munkaügyi perével kapcsolatban azt mondta, mivel felmondásának indoklásban szereplő cselekményeket nem követte el, szerinte a perújítás lehetősége fennáll.

A képen Mérei Tamás csellózik, a háttérben Petró János vezényel
Garai Antal Atom

A Mérei-ügy legfontosabb részletei:

 • Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar (akkori) igazgatója 2015. január 13-án jelezte szóban a polgármesternek, hogy a zenekarnak jelentős tartozása van Mi is ez a Mérei-ügy? 2015. January 27. 08:22 , Puskás Tivadar ezért pénzügyi vizsgálatot rendelt el
 • 2015. január 27-én Mérei február 28-i dátummal felajánlotta lemondását Bréking: Felajánlotta lemondását Mérei Tamás 2015. January 27. 21:57 . Indoklása szerint azért ez a dátum, mert az ügyben indult belső vizsgálat ekkor zárul le. A városvezetés azonban nem várta meg a vizsgálat eredményét, 2015. január 29-én a közgyűlési többség úgy döntött, azonnali hatállyal felmond az igazgatónak Azonnali hatállyal elbocsátották Mérei Tamást 2015. January 29. 08:31 . A baloldal akkor jelezte egyébként, nem értik, hogy ha vizsgálat zajlik, miért kell annak lezárta előtt ilyen döntést megtenni.
 • 2015. február 13-án már arról adtunk hírt, hogy lezárult a vizsgálat, amely megállapította, hogy három év alatt 153 millió forintnyi hiány keletkezett 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 (ez a zenekar egyéves költségvetésének megközelítően egyharmada).
 • Mérei Tamás munkaügyi pert indított a szerződésének felbontása miatt még 2015. márciusában, mivel szerinte jogszerűtlenül bocsátották el
 • 2015. április 13-án döntöttek az utódlásról Kiss Barna lesz a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója 2015. April 13. 16:55 , Kiss Barna kürtművészt választották meg, majd pár napra rá a közgyűlés nevezte ki igazgatónak.
 • 2015. december 10-én Veszprémben másodfokon jogerősen is elutasították munkaügyi keresetét Mérei Tamás elvesztette munkaügyi perét 2015. December 10. 16:39
 • 2016. őszén jogerősen megszűnt a bűntetőeljárás Mérei Tamás ellen, az indoklás szerint nem történt bűncselekmény
 • Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra