„Angolosra” sikeredett az egyik körforgalmi tábla Szombathely új útjánál

Egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet. Egyébként innen indul a város új utcája.

„Egy érdekességre lettem figyelmes a Jáki úti új útkereszteződésbe érve. Ezt a táblát, lehet, Londonban nyomtatták”.

Ezzel a kísérőszöveggel érkezett szerkesztőségünkhöz az alábbi fotó:

Olvasói fotó

Kellett néhány másodperc, amíg megértettük, mire céloz olvasónk: a tábla alapján balra kellene behajtani a körfogalomba, majd az óramutató járásának megfelelően haladni benne. Mint Nagy-Britanniában.

Bízzunk benne, hogy az autósoknak eszükbe sem jut majd követni a tábla útmutatását.

A mai napon egyébként munkatársunk kiment a helyszínre, megnézte a Jáki út új körforgalmát, és azzal a megnyugtató hírrel tért vissza, hogy a körforgalom többi bejáratánál nem az angol, hanem a kontinensnek megfelelő irány van feltüntetve.

Mészáros D. Zsolt
Mészáros D. Zsolt

Így valószínűleg valami – ha nem is túl nagy – egyszeri hibáról lehet szó.

És, ha már ott jártunk, megnéztük, hogyan áll az uniós pénzekből épített Heteken belül elkészül a Jáki és a Körmendi utat összekötő bekötőút, de a körforgalmat már átadták 2022. November 04. 07:17 Szent Quirinus utca ügye.

Ez az az új utca Szent Quirinus utca lesz a neve a most épülő szombathelyi utcának 2022. December 12. 07:16 , amely a fent említett Jáki körforgalomtól indul, majd az egykori szeméttelep területén átvágva a Körmendi úti bevásárlóközpontnál (Zone Bevásárlópark, Aldi stb.) ér ki, valamennyire átírva a város közlekedését.

Szent Quirinus körforgalom
Mészáros D. Zsolt

Szemmel láthatóan az út elkészült, azon már vígan közlekednek a kerékpárosok és a gyalogosok, de még kint vannak a szalagok és az „útépítés” tábla, így az autósok még nem használhatják.

Az út átadásának a hivatalos határideje február vége, de lapunk korábban azt az információt kapta Heteken belül elkészül a Jáki és a Körmendi utat összekötő bekötőút, de a körforgalmat már átadták 2022. November 04. 07:17 , hogy ennél jóval hamarabb megtörténhet az átadás.

Frissítés

Szerdán a hibás táblát készítő cég képviselője felhívta a lapunkat, és közölte, hogy kijavították a hibák. Köszönik az észrevételt és elnézést kérnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem