Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Áprilisban az alsósok jegy és bérlet nélkül utazhatnak a helyközi járatokon

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-től indul újra az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a jelenléti oktatás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentette: a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

A döntés az elsőtől a negyedik évfolyamosokig mintegy 350 ezer általános iskolás 7-11 éves diák közül azokat érinti, akik vonaton vagy helyközi autóbuszon jutnak el az oktatási intézményekbe. Egészségvédelmi okokból azonban a Volánbusznál szünetel a buszvezetői jegyértékesítés, a járatokon átmenetileg nem vásárolható menetjegy és bérlet.

Felhívták a figyelmet, a szolgáltatók széles körben biztosítanak ugyan elektronikus elővételi lehetőségeket, de ezek nem minden esetben jelentenének gyors megoldást a legkisebbek számára – ezért döntöttek a jegy- és bérletváltási kötelezettség áprilisi megszüntetéséről.

A kisiskolások ebben a hónapban diákigazolványuk felmutatásával utazhatnak a helyközi vasúti és buszjáratokon. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár a közlemény szerint leszögezte: "A tárca a felesleges kiadásokat is megspórolja a magyar családoknak. Minisztériumi elrendelés alapján a helyközi szolgáltatók teljes egészében visszafizetik az áprilisra megváltott diákbérletek árát."

Az áprilisra szóló havi, április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességi dátumú 30 napos helyközi tanulóbérleteket azoktól veszik vissza kezelési költség felszámítása nélkül, akik ezt legkésőbb április 26-án kérik - jelezték.

MTI

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra