Mikor szabadulnak meg az osztrákok a korlátozásoktól?

Már sokaknak elegük van. Megszólalt az egészségügyi miniszter.

Egyre hangosabbak a 2G-szabály enyhítését követelő hangok Ausztriában. Az egészségügyi miniszter azonban továbbra is óvatos.

Ausztriában még mindig terjed az omikronos változat, szinte minden nap újabb csúcsokat jelentenek Újra rekordszámú fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában January 28. 08:29 . Csak csütörtökön (január 27-én) 24 óra alatt több mint 43 ezer új fertőzés történt.

Az esetek magas száma ellenére az országban egyre erősebbek a könnyítéseket követelő hangok. Például sokan a kiskereskedelemben a 2G szabály megszüntetését, az éttermekben pedig este 10-kor a kijárási tilalom megszüntetését kérik. Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter azonban továbbra is ragaszkodik a 2G szabályhoz - írja a Heute.at , makacsnak nevezve a minisztert.

Bécs, Mariahilferstrasse
Józing Antal

Mückstein arról is beszél, hogy azokban az országokban van nyitás, ahol a csúcson van a fertőzések száma és már látják a következő heteket.

Ausztriában ugyanakkor az omikron hullám tetőzését február 7-én, 8-án vagy 9-én várják a szakemberek. Ha utána valóban csökkenni kezdenek a számok, eljön a lazítás ideje - ígérte a miniszter.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Covid 19