Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Úgy tűnik, hogy Ausztria újabb szigorításra készül

Egyre magasabbak a fertőzési számok, ráadásul megjelent egy új mutáció.

Alexander Schallenberg osztrák szövetségi kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter korona-csúcstalálkozót tart péntek este 8 óra körül. A videokonferenciára várják a kormányzókat is, mert meg kell vitatniuk az Ausztriával kapcsolatos további koronaintézkedéseket - írja a Heute.at .

Fennáll a szigorítás veszélye - állapítja meg a lap. A színfalak mögött ugyanis az a hír járja, hogy az új koronafertőzések rohamosan növekvő számára való tekintettel a kormány most tovább akarja növelni a nyomást az oltatlanokon.

Ausztria, Bécs
Józing Antal

Nehéz napjai voltak az egészségügyi hatóságoknak és minisztériumoknak: szerdán jóval több mint 3700 új koronafertőzést regisztráltak. Csütörtökön is folytatódott a negatív tendencia: a hatóságok 3648 új koronafertőzésről és 11 halálesetről számoltak be, a kórházakban pedig már csaknem ezer koronabeteg van. Mindkét napon csaknem megduplázódott a szám az előző héthez képest. Ami pedig még rosszabb hír: egyre jobban terjed a koronavírus rendkívül fertőző új delta plusz-változata. Már Ausztriában is kimutatták a mutációt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra