Az osztrákok nem titkolják, hogy a kórházban kezelt betegek hány százaléka oltott

A számok között van néhány meglepő.

Az osztrák hírügynökség kikérte a kórházakban kezelt koronavírusos betegek oltási adatait.

Ebből kiderült, hogy a normál osztályokon ápolt betegek 43,6 százaléka oltott . Magyarországon is próbálkoztak hasonló adatok megszerzésével, egyelőre sikertelenül.

Az osztrák tájékoztatás szerint a z intenzív osztályon kezelt 304 Covid-beteg közül 74-en rendelkeztek érvényes oltási igazolással november 2-án.

Az érintettek 24,3 százaléka megkapta a teljes védettséghez szükséges adagokat.

De a számok azt is mutatják, hogy a be nem oltottak szempontjából jelentősen megnő annak a kockázata, hogy a koronavírus-fertőzés után intenzív osztályra kerüljenek. Az intenzíven kezelt koronás betegek 75,7 százaléka nem kapott védőoltást.

Bécsben, ahol november 2-án 81 covidos beteget helyeztek el az intenzív osztályokon, 87,7 százalékuk nem volt teljeskörűen oltva.

Az Ausztria-szerte normál osztályokon elhelyezett 1338 Covid-beteg közül 583-an oltottak. 755-en nem vagy nem teljeskörűen.

Bécsben kicsit mások az arányok, ott november 2-án a 211 koronás beteg több mint háromnegyede – azaz 77,3 százaléka – egyáltalán nem, vagy nem teljeskörűen volt oltva a normál osztályokon. A teljesen beoltott, mégis megbetegedett covidosok aránya 22,7 százalék volt.

Forrás: ORF.at

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Covid 19