Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az osztrákok nem titkolják, hogy a kórházban kezelt betegek hány százaléka oltott

A számok között van néhány meglepő.

Az osztrák hírügynökség kikérte a kórházakban kezelt koronavírusos betegek oltási adatait.

Ebből kiderült, hogy a normál osztályokon ápolt betegek 43,6 százaléka oltott . Magyarországon is próbálkoztak hasonló adatok megszerzésével, egyelőre sikertelenül.

Az osztrák tájékoztatás szerint a z intenzív osztályon kezelt 304 Covid-beteg közül 74-en rendelkeztek érvényes oltási igazolással november 2-án.

Az érintettek 24,3 százaléka megkapta a teljes védettséghez szükséges adagokat.

De a számok azt is mutatják, hogy a be nem oltottak szempontjából jelentősen megnő annak a kockázata, hogy a koronavírus-fertőzés után intenzív osztályra kerüljenek. Az intenzíven kezelt koronás betegek 75,7 százaléka nem kapott védőoltást.

Bécsben, ahol november 2-án 81 covidos beteget helyeztek el az intenzív osztályokon, 87,7 százalékuk nem volt teljeskörűen oltva.

Az Ausztria-szerte normál osztályokon elhelyezett 1338 Covid-beteg közül 583-an oltottak. 755-en nem vagy nem teljeskörűen.

Bécsben kicsit mások az arányok, ott november 2-án a 211 koronás beteg több mint háromnegyede – azaz 77,3 százaléka – egyáltalán nem, vagy nem teljeskörűen volt oltva a normál osztályokon. A teljesen beoltott, mégis megbetegedett covidosok aránya 22,7 százalék volt.

Forrás: ORF.at

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19