Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Puskás Tivadar ősszel megy, Balázsy Péter lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

Lendvai Ferencet leváltották a szombathelyi Fidesz elnökségének az éléről.

Valószínűleg ősszel vége lesz a kilenc éve tartó Puskás-korszaknak - írtuk pár órával ezelőtt Balázsy Péter lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Szombathelyen? 2019. June 20. 19:31 . Az előzetes információk helytállónak bizonyultak, Puskás a választás eredményétől függetlenül távozik a városi politikából

Balázsy Péter, Vas megye főjegyzője lapunknak megerősítette, pártonkívüliként vállalta, hogy ő legyen a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen.

Balázsy Péter
Bonyhádi Zoltán

A Fidesz szombathelyi szervezetének ma esti ülésén a helyi szervezetben is történt változás. Lendvai Ferenc közgyűlési frakcióvezetőt és tanácsnokot leváltották a szombathelyi szervezet éléről, új elnökké Illés Károly alpolgármestert választották meg.

Illés Károly a párt új szombathelyi elnöke
Koszorús Veronika

Ezzel, úgy tűnik, elindult egy átrendeződési folyamat a helyi Fideszben, bővebbet akkor tudunk meg, ha megnevezik a helyi képviselőjelöltjeiket.

Az Éljen Szombathely! közleménye

A Fidesz elismerte, hogy megbukott Szombathelyen

Hosszan tartó, kínos és sikertelen casting után a Fidesz végül úgy döntött, hogy Balázsy Pétert indítja az őszi választásokon. Ezzel a kormánypárt elismerte, hogy megbukott Szombathelyen, hiszen a mai bejelentéssel megerősítették, hogy Puskás Tivadar teljesen alkalmatlan volt a város vezetésére.

Puskás Tivadar alig néhány hónap alatt a közgyűlésben, majd a Fideszben is elvesztette a támogatását, de azt már nem várta meg a kormánypárt, hogy ősszel a szombathelyi emberek is elmondják a munkájáról a véleményüket. Balázsy Péter indítása azonban nem több, mint egy kétségbeesett próbálkozás a Fidesz részéről, hogy elhatárolódjanak az elmúlt évek sikertelenségétől. Balázsy nem más, mint egy politikai paraván: vele próbálja a szombathelyi Fidesz elfedni a semmittevés és sikertelenség éveit. Az ő indításával beárazta a szombathelyi Fidesz a vereséget, hiszen Hende Csaba így egy névlegesen pártonkívüli jelöltre tudja hárítani a leendő vereség felelősségét.

Az Éljen Szombathely! magától értetődőnek veszi, hogy Balázsy Péter azonnal lemond a megyei jegyzői pozíciójáról, hiszen az összeférhetetlen a politikai szerepvállalással és az önkormányzati választásokon betöltött felügyeleti szereppel.

Az Éljen Szombathely! szerint az embereket nem lehet átverni az arcok cserélgetésével: ha új lendületet akarunk adni a városnak, ha azt szeretnénk, hogy a polgármester ne a Fideszt, hanem az itt élő embereket képviselje, ahhoz gyökeres változásra van szükség. Nemény Andrást nem felülről irányított castingon választották ki, hanem a közgyűlésben bizonyította alkalmasságát, mivel az ellenzék vezetőjeként többet tett a városért az elmúlt időszakban, mint Puskás Tivadar és a Fidesz hatalom birtokában.

Éljen Szombathely!

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019