Puskás Tivadar ősszel megy, Balázsy Péter lesz a Fidesz polgármesterjelöltje

Lendvai Ferencet leváltották a szombathelyi Fidesz elnökségének az éléről.

Valószínűleg ősszel vége lesz a kilenc éve tartó Puskás-korszaknak - írtuk pár órával ezelőtt Balázsy Péter lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Szombathelyen? 2019. June 20. 19:31 . Az előzetes információk helytállónak bizonyultak, Puskás a választás eredményétől függetlenül távozik a városi politikából

Balázsy Péter, Vas megye főjegyzője lapunknak megerősítette, pártonkívüliként vállalta, hogy ő legyen a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Szombathelyen.

Balázsy Péter
Bonyhádi Zoltán

A Fidesz szombathelyi szervezetének ma esti ülésén a helyi szervezetben is történt változás. Lendvai Ferenc közgyűlési frakcióvezetőt és tanácsnokot leváltották a szombathelyi szervezet éléről, új elnökké Illés Károly alpolgármestert választották meg.

Illés Károly a párt új szombathelyi elnöke
Koszorús Veronika

Ezzel, úgy tűnik, elindult egy átrendeződési folyamat a helyi Fideszben, bővebbet akkor tudunk meg, ha megnevezik a helyi képviselőjelöltjeiket.

Az Éljen Szombathely! közleménye

A Fidesz elismerte, hogy megbukott Szombathelyen

Hosszan tartó, kínos és sikertelen casting után a Fidesz végül úgy döntött, hogy Balázsy Pétert indítja az őszi választásokon. Ezzel a kormánypárt elismerte, hogy megbukott Szombathelyen, hiszen a mai bejelentéssel megerősítették, hogy Puskás Tivadar teljesen alkalmatlan volt a város vezetésére.

Puskás Tivadar alig néhány hónap alatt a közgyűlésben, majd a Fideszben is elvesztette a támogatását, de azt már nem várta meg a kormánypárt, hogy ősszel a szombathelyi emberek is elmondják a munkájáról a véleményüket. Balázsy Péter indítása azonban nem több, mint egy kétségbeesett próbálkozás a Fidesz részéről, hogy elhatárolódjanak az elmúlt évek sikertelenségétől. Balázsy nem más, mint egy politikai paraván: vele próbálja a szombathelyi Fidesz elfedni a semmittevés és sikertelenség éveit. Az ő indításával beárazta a szombathelyi Fidesz a vereséget, hiszen Hende Csaba így egy névlegesen pártonkívüli jelöltre tudja hárítani a leendő vereség felelősségét.

Az Éljen Szombathely! magától értetődőnek veszi, hogy Balázsy Péter azonnal lemond a megyei jegyzői pozíciójáról, hiszen az összeférhetetlen a politikai szerepvállalással és az önkormányzati választásokon betöltött felügyeleti szereppel.

Az Éljen Szombathely! szerint az embereket nem lehet átverni az arcok cserélgetésével: ha új lendületet akarunk adni a városnak, ha azt szeretnénk, hogy a polgármester ne a Fideszt, hanem az itt élő embereket képviselje, ahhoz gyökeres változásra van szükség. Nemény Andrást nem felülről irányított castingon választották ki, hanem a közgyűlésben bizonyította alkalmasságát, mivel az ellenzék vezetőjeként többet tett a városért az elmúlt időszakban, mint Puskás Tivadar és a Fidesz hatalom birtokában.

Éljen Szombathely!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019