Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Balázsy Péter még nem döntött, de megnéztük, ki lenne helyette a Fidesz szombathelyi képviselője

Balázsynak október 23-ig mindenképpen döntenie kell.

Noha vasárnap este lezárult az önkormányzati választás, és kiderült, kik alkotják majd Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 a szombathelyi közgyűlést a következő öt évben, van még nyitott kérdés.

Balázsy Péter, a Fidesz polgármester-jelöltje veszített Nemény Andrással szemben, de képviselő még lehet. Ugyanis ő vezeti a Fidesz kompenzációs listáját, ahonnan három mandátumot szerzett a párt.

Balázsy Péter még gondolkodik
Józing Antal

Balázsy után Illés Károly és Melega Miklós szerepel sorrendben a listán, ők biztosan képviselők lesznek. Balázsy viszont még nem döntött, lapunknak nemrég újra megerősítette, hogy még gondolkodik a folytatáson Balázsy még nem döntött a folytatásról 2019. October 14. 11:04 .

Ha elfogadja a mandátumot, akkor természetesen képviselő lesz, Illés és Melega mellett ő jut be a kompenzációs listáról. Ha viszont nem akar képviselő lenni, akkor a listán utánuk lévő jelölt kapja a mandátumot.

Rettegi Attila következik a sorban
Mészáros D. Zsolt

Ő pedig nem más, mint Rettegi Attila, aki egyéni választókerületében kikapott Tóth Kálmántól, onnan nem szerzett mandátumot. Rettegi egyébként az előző közgyűlésben is a legrégebbi képviselő volt, 1998-tól folyamatosan a közgyűlés tagja.

Ha esetleg Rettegi sem fogadná el a listás mandátumot, akkor Lendvai Ferenc következne a sorban, ő azonban a választás utáni napon már el is köszönt a közélettől Lendvai Ferenc, volt szombathelyi fideszes képviselő a Facebookon köszönt el 2019. October 14. 10:41 .

Lendvai Ferenc vonatos képpel köszönt el
Forrás: Facebook / Lendvai Ferenc

Hamarosan viszont dönteni kell, mert október 23-án leteszi az esküt Október 23-án teszi le a hivatali esküt Nemény András polgármester és az új szombathelyi közgyűlés 2019. October 15. 14:22 az új közgyűlés.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019

Tovább az oldalra