Balázsy Péter még nem döntött, de megnéztük, ki lenne helyette a Fidesz szombathelyi képviselője

Balázsynak október 23-ig mindenképpen döntenie kell.

Noha vasárnap este lezárult az önkormányzati választás, és kiderült, kik alkotják majd Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 a szombathelyi közgyűlést a következő öt évben, van még nyitott kérdés.

Balázsy Péter, a Fidesz polgármester-jelöltje veszített Nemény Andrással szemben, de képviselő még lehet. Ugyanis ő vezeti a Fidesz kompenzációs listáját, ahonnan három mandátumot szerzett a párt.

Balázsy Péter még gondolkodik
Józing Antal

Balázsy után Illés Károly és Melega Miklós szerepel sorrendben a listán, ők biztosan képviselők lesznek. Balázsy viszont még nem döntött, lapunknak nemrég újra megerősítette, hogy még gondolkodik a folytatáson Balázsy még nem döntött a folytatásról 2019. October 14. 11:04 .

Ha elfogadja a mandátumot, akkor természetesen képviselő lesz, Illés és Melega mellett ő jut be a kompenzációs listáról. Ha viszont nem akar képviselő lenni, akkor a listán utánuk lévő jelölt kapja a mandátumot.

Rettegi Attila következik a sorban
Mészáros D. Zsolt

Ő pedig nem más, mint Rettegi Attila, aki egyéni választókerületében kikapott Tóth Kálmántól, onnan nem szerzett mandátumot. Rettegi egyébként az előző közgyűlésben is a legrégebbi képviselő volt, 1998-tól folyamatosan a közgyűlés tagja.

Ha esetleg Rettegi sem fogadná el a listás mandátumot, akkor Lendvai Ferenc következne a sorban, ő azonban a választás utáni napon már el is köszönt a közélettől Lendvai Ferenc, volt szombathelyi fideszes képviselő a Facebookon köszönt el 2019. October 14. 10:41 .

Lendvai Ferenc vonatos képpel köszönt el
Forrás: Facebook / Lendvai Ferenc

Hamarosan viszont dönteni kell, mert október 23-án leteszi az esküt Október 23-án teszi le a hivatali esküt Nemény András polgármester és az új szombathelyi közgyűlés 2019. October 15. 14:22 az új közgyűlés.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019