Török Gábor: Ha a Fidesz nem érti meg, hogy itt megreccsent az ág, akkor 2022-ben le is zuhanhatnak

A politikai elemző a Facebookon fejtette ki véleményét a vasárnapi választásokról.

„Az első értelmezések a Budapest-vidék különbséget emelik ki a tegnapi választásokból, mondván, hogy a vidék a Fidesz mellett áll, a főváros megcsalta őket. Ez nyilvánvaló is, de ha elmerülünk az adatokban, ennél komolyabb dolgokat is látunk.

Az ellenzék nem csupán a 10 megyei jogú város polgármesteri posztját nyerte el a 23-ból, de több meglepő helyen – ahol a Fideszé maradt a polgármesteri pozíció – a közgyűlési többséget is (Szolnok 12 kerületéből 9-ben nyert az ellenzék, Nagykanizsán és Szekszárdon 10-ből 6-ban).

Miközben a kistelepüléseken stabil, ötven százalék feletti a Fidesz eredménye, a nagyvárosokban az ellenzéki összefogás messze a várakozások felett szerepelt. Néhány erős fideszes bázist (Debrecen, Kaposvár, Sopron, Székesfehérvár, Zalaegerszeg) leszámítva a Fidesz ebben a (polgári) világban vagy nagy küzdelemre kényszerült, vagy simán alulmaradt.

Számukra ez ennek a választásnak a világos üzenete, ha nem értik meg, hogy itt megreccsent az ág, és valamit változtatni kell, akkor 2022-ben le is zuhanhatnak a földre” – írja Török Gábor.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019