Megnéztük a szombathelyi képviselőjelöltek három legjobb és a három legrosszabb eredményét

Van, aki majdnem elérte a 70, van aki az egy százalékot sem.

A vasárnapi szombathelyi választások eredményeit már mindenki ismeri. Megírtuk már a választások estéjén Nemény András nyert Szombathelyen, Czeglédy Csaba is képviselő lesz 2019. October 13. 20:47 , majd másnap ismét, amikor a közgyűlésből kiesett képviselőket soroltuk fel A tegnapi önkormányzati választás legnagyobb szombathelyi vesztesei 2019. October 14. 09:08 .

Most bemutatjuk a legsikeresebb és a leggyengébben szereplő képviselőjelölteket. Mindkét kategóriából hármat-hármat választottunk ki, értelemszerűen a három legnagyobb arányban győztes képviselőt és a három, százalékos arányaiban legkevesebb szavazatot szerző jelöltet.

A legsikeresebb jelöltek, akikből képviselő lett

 • A legnagyobb sikert Horváth Soma aratta. Az Éljen Szombathely jelöltjét korábbi választókerületében, a 4-esben választották újra, rekordmagas, 69,44 százalékos eredménnyel.
 • A második helyre a szintén korábbi választókerületében, a 9-esben induló Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) került, rá a szavazók 58,52 százaléka adta a voksát.
 • A harmadik legjobb eredményt szintén egy újrainduló jelölt, Horváth Attila (Éljen Szombathely) érte el, 58,2 százalékkal a 3-as körzetben.
 • A legkevesebb szavazatot kapott jelöltek

 • A harmadik legrosszabb eredményt a 13-as választókerületben Issovits-Kovács István (Pro Savaria) érte el, rá a szavazók 3,15 százaléka voksolt.
 • A képzeletbeli lista utolsó előtti helyére Szalay Bálint (Pro Savaria) jutott a 9-esben, 3,07 százalékkal .
 • A legkevesebb szavazatot Horváth Ferenc (Pro Savaria) kapta a 4-es választókerületben. Őrá a szavazók 0,78 százalék adta le voksát.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Önkormányzati választás 2019