Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bana hivatalosan is bejelentette, hogy a vasi 3-as választókerületben indul az ellenzéki előválasztáson

Egy videóban magyarázza el a döntés hátterét.

Megtisztelő számomra, hogy a Závecz Research közvélemény-kutatása alapján városunkban, Szentgotthárdon 42%-41% arányban győznék V. Németh Zsolt ellen. Az előválasztáson is én indulok a legnagyobb eséllyel a körmendi körzetben - írja a Facebokon kiposztolt videója mellé Bana Tibor.

Arról, hogy Bana Tibor körzetet váltott, kedden írtunk Bana Tibor választókerületet vált, már nem Szombathely, hanem a vasi 3-as körzet képviselője szeretne lenni April 20. 14:29 elsőkét. Bana bő egy éven át készült arra, hogy a vasi 1-es körzetben, Szombathelyen vesz részt az ellenzéki előválasztáson, de nemrég meggondolta magát. A 3-as választókerülethez tartozik Szentgotthárd, Bana szülővárosa is lakhelye is. Keddi cikkünkben Bana Tibor választókerületet vált, már nem Szombathely, hanem a vasi 3-as körzet képviselője szeretne lenni April 20. 14:29 ismertettük a videóban részletezett közvélemény-kutatás adatait is.

Bana Tibor jelenleg is országgyűlési képviselő, a harmadik ciklusát tölti, mindhárom választáson a Jobbik országos listájáról szerzett mandátumot. Tavaly március elején kilépett a pártból, Bana Tibor, Vas megyei országgyűlési képviselő kilépett a Jobbikból 2020. March 02. 17:07 majd egy újonnan alakult, Vas megyei civil szervezetnek Megalakult a Közösen Vas Megyéért Egyesület 2020. June 25. 18:03 lett az elnöke.

Czeglédy Csaba és Ungár Péter lett volna az ellenfele Szombathelyen

Szombathelyen jelenleg két, az ellenzéki előválasztáson induló jelöltről tudunk hivatalosan, Czeglédy Csaba (DK) és Ungár Péter (LMP) ezt már bejelentette. Szóba került még az MSZP-ből a Momentumba átigazolt László Győző, aki jelenleg Szombathely alpolgármestere, de információink szerint ő nem igazán akar indulni.

Egy februári közvélemény-kutatás Bana Tibor választókerületet vált, már nem Szombathely, hanem a vasi 3-as körzet képviselője szeretne lenni April 20. 14:29 adatai szerint Bana a harmadik helyen végezne egy szombathelyi előválasztáson, Czeglédy és Ungár is megelőzné őt.

A választókerületben az előválasztáson győztes ellenzéki jelöltnek minden valószínűség szerint V. Németh Zsolt (Fidesz) lesz az ellenfele, aki 1998 óta folyamatosan nyert a körzetben.

A 3-as kerület ellenzéki előválasztásán jelenleg így már három jelöltről tudunk. Bana egyik előválasztási ellenfele a volt szombathelyi polgármester, Ipkovich György lesz Szombathely korábbi polgármestere több hónapos kórházi kezelés után tér vissza a politikába April 17. 19:40 , akit az MSZP kért fel, és a DK is támogatja. Indul még a Momentum színeiben a viszonylag ismeretlen, bajánsenyei származású Pleva Dániel.

A Vas megei választókerületekben az ellenzéki előválasztásokon induló, jelenleg ismert jelölteket csütörtöki cikkünkben Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson? April 22. 19:15 mutattuk be.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra