Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Be akartak törni Nemény Andráshoz, és Sárvárra kellene menni oltásért

Furcsa egy hetünk volt most, hogy újra nyakunkon a járvány teljesen.

Az derék dolog, hogy kormányunk kommunikációja Vas megyében csak Sárvárra lehet oltási időpontot foglalni November 10. 18:44 arról szól, hogy mindenki menjen és adassa be az oltást. Elsősorban azokat győzködik, akik még nem kapták meg az alap két adag vakcinát, de a harmadik, emlékeztető oltás felvételét is javasolják. Ehhez képest Vas megyében valóban csak Sárvárra ajánl időpontot, legkorábban november 24. délelőtt fél 10-re. Vagyis pontosan két hét múlva vehetnénk fel az oltást. De körüljártuk, átismételhetik.

tömeges Pfizer oltás
Mészáros D. Zsolt

De nem csak nekünk rossz, Szombathely polármesterének sem jó, hozzá meg hívatlan látogató érkezett a héten. Hétfő este 11 óra környékén egy fekete kapucnis férfi mászott be Nemény András Közel két órán át helyszíneltek a rendőrök Nemény András polgármester házánál November 10. 09:58 kerítésén, könnyen lehet, hogy a házba is be akart menni. A kutyák ugatására kinéztek az ablakon, ekkor az idegen férfi átmászott a kerítésen és elfutott. Lám, mire jó egy kutya.

Nemény András podcast
Mészáros D. Zsolt

Ha már kutya. Egy kutyagyilkosság borzolja a kedélyeket Egy kutyagyilkosság borzolja a kedélyeket Vas megyében November 13. 07:15 Vas megyében, akivel vadászkéssel végeztek. A gazda elismerte, hogy előfordult az, hogy az alaszkai malamutja korábban átszökött a szomszédba, megtizedelve az ottani tyúkokat, de állítása szerint, amióta villanykerítést húztak, azóta nem történt több ilyen eset.

Kutya
Májer Petra/ Facebook

De nézzünk valami vidámabb dolgot. Vicceltünk, olyan nincs. De van ez: 2022-ben is megfelezi az iparűzési adót a kormány, Szombathelynek ez jövőre is 1200 millió forint mínuszt 2022-ben is megfelezi az iparűzési adót a kormány, Szombathelynek ez jövőre is 1200 millió forint mínuszt jelent November 11. 12:02 jelent. Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára már október 20-án közölte , a kormány megfontolja a Kereskedelmi és Iparkamara javaslatát, ami a helyi iparűzési adó idei mérséklését kiterjesztené 2022-re. Ezt erősítette meg a belügyminisztérium. Ez van, nem tudjuk, szeretni kell-e.

Gyár, targonca, ipar, munkás
Pexels.com

Viszont egy darabig viszonylag olcsón tankolhatunk, mert volt egy kormányinfó Kormányinfó: november 15-től jön a rögzített üzemanyagár, nem lesz kötelező oltás November 11. 11:10 , ahol ezt jelentették be: november 15-től jön a rögzített üzemanyagár, nem lesz kötelező oltás. Ezek vannak, és az ismétlés, miszerint november 22-től 101 oltóponton lehet regisztráció nélkül oltást felvenni, elsőt, másodikat vagy harmadikat. De már írtuk ezt a sárvári ügyet, innentől tehát, majd meglátjuk.

Kormányinfó - Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely
koronavirus.gov.hu

Szűkebb érdekességeinkhez visszatérve, a héten egymásnak ugrottak helyi politikusaink Nem létező pénz vagy valós a 300 milliárdos támogatás? – Közleménycunami a Szombathely 300 programról November 10. 14:30 . Mégpedig azon, hogy nem létező pénz vagy valós a 300 milliárdos támogatás? Kedden történt, hogy az Éljen Szombathely közleményben ugrott neki a Hende Csaba által egy hónapja bejelentett Szombathely 300 programnak. Ez olaj volt a tűzre és elborított minket a közleménycunami. Újranézheti.

Szombathely 300, Hende Csaba
Forrás: Facebook / Hende Csaba

Hogy legyen valami jó és hasznos is. Megvan, hol lesznek a Blagussnak Megvan, hol lesznek a Blagussnak jegyautomatái Szombathelyen November 11. 11:38 jegyautomatái Szombathelye, amelyek a nap 24 órájában üzemelnek majd. Hurrá, és habostorta. Ha elmulasztotta, itt újra megnézheti.

Új Blaguss buszok Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Még egy kis járvány, aztán tényleg örülünk egészen. Kötelező oltást rendelt el a a Szombathelyi Tankerület Kötelező oltást rendelt el a tanároknak a Szombathelyi Tankerület November 12. 16:52 a tanároknak. Ha december 15-ig nem teszik meg, elveszíthetik állásukat a pedagógusok. Ezt tessenek vérmérséklet szerint földolgozni, hagyunk rá időt.

tanár, iskola, maszk
freepik.com

És, hogy ne teljesen felzaklatódva térjenek ma nyugovóra. Volt Szombathelyen egy lampionos felvonulás Lampionos felvonulás Szent Márton és a jó cselekedetek jegyében November 12. 20:15 Szent Márton és a jó cselekedetek jegyében. Nézzék meg újra a képeinket, jól fog esni.

Márton napi lampionos felvonulás
Mészáros D. Zsolt

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra