Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vas megyében csak Sárvárra lehet oltási időpontot foglalni

Több olvasónk is jelezte, hogy csak a szomszédos megyékben tudná beadatni az oltást.

"Múlt héten Vas megyén belül csak Sárvárra lehetett online időpontot regisztrálni. Miután írtam az EESZT akárkicsodának, aki ügyfélszolgálatot lát el, hogy ez azért a sárváriakon kívül mindenkinek meredek, mára Sárvárt is kivették. Vas megyén belül sehova nem lehet regisztrálni. Szóval Zala, Győr környéke maradt, esetleg Veszprém."

"Családunkban többen szeretnék felvenni az oltást, mivel a hathónapos időszak a napokban jár le. Időpontot foglalni viszont Szombathelyen, sőt egész Vas megyében jelenleg lehetetlen,kivéve Sárváron néhány, majd 2 hét múlva esedékes időpontot. Kicsit jobban belemélyedve az országos helyzetbe, úgy tűnik, mindenhol jobb a helyzet, van, ahol a megye összes nagyobb településén van időpont napokon belül, van ahol akár aznapra (!), de ilyen extrém rossz helyzet, mint nálunk, sehol sem látszik."

"Abszurdisztán ma: Április 30-án kaptam meg a második Pfizer oltást. Próbálok időpontot foglalni a 3., emlékeztető oltásra. Ez ma Vas megyében nem megy. A hónap végéig "nincs az adott keresési feltételeknek megfelelő időpont." Zala és Győr-Moson-Sopron megyében igen. Csornán például. Az ide egy köpés. Meg egy a képünkbe. Óriásplakátról. Hogy az oltás működik. Meg a Cecília. Meg a Miklós. Sándorunk is. A Harangozó meg miért nem veri félre a harangot?"

Harmadik (és részben második) oltásra várók Szombathelyen október elején. A látvány kissé félrevezető, mert elég gyorsan haladtak a sorok.
Józing Antal

A fenti leveleket olvasóinktól kaptuk az elmúlt néhány napban. Többen írják, hogy Vas megyében nem lehet online időpontot foglalni oltásra, illetve csak Sárváron és későbbi dátumra.

Két hét múlva van az első foglalható időpont Sárváron

Ez azért érdekes, mert a kormány és az egészségügyi hatóságok kommunikációja arról szól, hogy mindenki menjen és adassa be az oltást. Elsősorban azokat győzködik, akik még nem kapták meg az alap két adag vakcinát, de a harmadik, emlékeztető oltás felvételét is javasolják.

Tavasszal hosszú sorok alakultak ki Szombathelyen a tömeges Pfizer-oltási akcióban
Mészáros D. Zsolt

Úgy gondoltuk, leteszteljük a rendszert, a tapasztalatok olvasóinkat igazolják.

November 10-én, szerdán délelőtt 10 és negyed 11 között Vas megyében az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, az eeszt.gov.hu Vas megyében valóban csak Sárvárra ajánl időpontot, legkorábban november 24. délelőtt fél 10-re. Vagyis pontosan két hét múlva vehetnénk fel az oltást.

Telefonos érdeklődésünkre azt mondták, hogy minden vakcina elérhető, lehet választani.

Ajkán a mai napra is van időpont

Zala megyében teljesen más a helyzet. Igaz, Zalaegerszegen is csak november 22-re ajánlanak időpontot, de Keszthelyen 15-re, Nagykanizsán pedig holnapra, november 11-re.

Ha hajlandóak vagyunk elutazni Ajkára, ott már ma megkaphatjuk az oltást, a rendszer több mai időpontot ajánl fel. Veszprémben holnapra, azaz 11-re, Tapolcán 15-re, azaz jövő hétfőre kaphatunk időpontot.

Csornán november 16-i, azaz jövő keddi, Sopronban 22-i, Győrben 20-i a legkorábbi, foglalható oltási időpont.

A november 22. utáni dátumok azért vetnek fel kérdéseket, mert a kormány november 22-28. között oltási akcióhetet hirdetett meg Rendkívüli oltási hét lesz november végén Magyarországon 2021. November 04. 15:12 . Azzal, hogy regisztráció és időpontfoglalás nélkül is mehetnek az oltatni akarók a kórházi oltópontokra. Igaz, azoknak, akik a második vagy harmadik oltást akarják felvenni azt javasolják, hogy foglaljanak időpontot. Ami most csak korlátozottan lehetséges.

Az ígéretek szerint az oltási héten Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm vakcinák közül lehet választani.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19