Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bécsben kötelező marad a maszk

Ausztria enyhít, de Bécs nem.

Július 22. csütörtöktől Ausztria-szerte – az élelmiszerboltok kivételével – nem lesz kötelező a maszkviselés a kereskedelmi egységekben. Viszont ahogy azt a kancellár és az egészségügyi miniszter is hangsúlyozta, a tartományok ennél szigorúbb rendelkezéseket is hozhatnak, ha a járványügyi helyzet úgy kívánja.

Bécs polgármestere, Michael Ludwig pedig élt is a lehetőséggel. Bejelentette, hogy a fővárosban nem enyhítenek a jelenleg érvényben lévő maszkviselési szabályokon.

Ennek értelmében az üzletekben – és nemcsak az élelmiszerboltokban, hanem például a cipő- és ruházati boltokban, elektronikai és barkácsüzletekben – továbbra is kötelező lesz a maszkviselés. Ezen túlmenően a polgármester a kulturális és sportlétesítményekre is kiterjeszti a maszkviselési kötelezettséget, amennyiben a rendezvény zárt térben történik.

Ludwig a delta variáns rohamos terjedésével indokolta a döntést. Hangsúlyozta, a meglévő járványvédelmi intézkedések életben tartásával a fővárosi lakosság védelmében jár el, és a rá háruló felelősség tudatában igyekszik megelőzni a járványügyi mutatók további emelkedését, és ezáltal a kórházak túlterheltségét.

Hozzátette, mind az eddigi ingyenes – a gyógyszertárakban és az úgynevezett tesztutcákban történő – tesztelési lehetőség, mind az oltási kampány különböző oltási akciók általi kiszélesítése folytatódik, és továbbra is a fővárosiak rendelkezésére áll.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra