A szomorúság háromszöge című filmmel köszön el a szombathelyi Savaria mozi

Szerdán lesz az utolsó vetítés, aztán legalább fél év szünet.

Október 12-én, szerdán 19.15-kor kezdődik A szomorúság háromszöge című svéd-amerikai-angol-francia-görög filmdráma a Savaria moziban - írja közleményében az Agora Kulturális Központ.

Ezzel a filmmel köszönnek el a közönségtől mintegy fél évre, a 2022-2023-as fűtési szezon végéig.

Mint írtuk már, a szombathelyi városvezetés még szeptemberben dolgozott ki egy 74 pontból álló takarékossági csomagot. „Önök nemcsak a város vezetésére, hanem ellenzéknek is alkalmatlanok” 2022. September 29. 16:21 Ebben a csomagban szerepelt - többek között -, hogy október 13-tól a fűtési szezon végéig bezárják a mozit.

Fél évig üresen maradnak a székek
VB

Az anyagban is szerepelt, hogy mintegy 3,2 milliárd forint többletköltséget okoz az energiaválság a szombathelyi önkormányzatnak, azóta az is kiderült, hogy az intézmények távhő-díjainak emelése újabb 1,4 milliárdos kiesést jelent. 128 millióról 1597 millióra nőhet a szombathelyi intézmények, önkormányzati cégek távhő-számlája 2022. October 04. 13:30 A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint a szombathelyi intézményeknél a távhődíj 12-szeresére emelkedik.

Ami azt jelenti, hogy míg 2021-ben 128 millió forint volt intézmények távhő-díja, ez 2023-ben 1 milliárd 597 millió forint lesz.

A 74 pontos takarékossági csomagot a közgyűlés szeptember végén el is fogadta. Bezár a mozi, költözik a szimfonikus zenekar – Elfogadta a 74 pontos takarékossági csomagot a szombathelyi közgyűlés 2022. September 29. 16:57

Bezár a kávézó is

Közben a moziban működő Broadway Club Cafe bejelentette, Kétségbeesve keresik a megoldást a bezáró szombathelyi intézményeknél működő vendéglátósok 2022. September 27. 07:29 hogy ők is bezárnak a fűtési szezonra, ugyanis ugyanazon a hálózaton van a fűtésük, mint a mozié, és nem lehet lehatárolni. Vagyis ha a kávézót fűteni akarják, akkor a mozit is fűteni kellene, ezt a költséget viszont nem tudják vállalni.

A Savaria mozit működtető Agora egyébként nyereményjátékot hirdetett az utolsó mozielőadásra. Aki jegyet vált az utolsó vetítésre, automatikusan részt vesz egy nyereményjáték-sorsoláson. A szerencsés nyertes egy két főre szóló belépőt nyer, amivel a fűtési szezont követő nyitástól számítva 2023. év végéig, azaz minden filmre érvényes.

Azaz a nyertes másodmagával minden filmet ingyen nézhet meg jövőre a Savaria moziban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet