Biciklitároló-teszt Szombathelyen (II. rész)

Fotósunk nemrégiben kétkerekűre pattant és tesztelte, hol érdemes és hol nem lezárni a biciklit...

A teszt első részében jó példákat találtunk az utóbbira, most pedig bemutatjuk a használható tárolókat. Nem ért minket optikai csalódás, nem volt szükségünk különösebb gyakorlatra sem a drótszamár kikötéséhez, vagyis kellemesen csalódtunk.

Az Órásháznál nemcsak van, hanem hozzá is lehet zárni

A környék által generált jelentős forgalom miatt fontos, hogy jól megközelíthető legyen a tároló, és a bicajok kevés helyet foglaljanak a járdából, hogy ne kelljen mellettük sasszézni.

Az Órásháznál lévő tároló megfelel a kritériumoknak
Bonyhádi Zoltán

És biciklitárolókról lévén szó az a kritérium sem elhanyagolható, hogy egyáltalán hozzá lehessen zárni a kereket. Fotósunknál ugyan nem volt zárarzenál, mégis gond nélkül a kerékhez fért, vagyis az Órásháznál lévő tárolók rendelkeznek a használatukhoz szükséges alapvető tulajdonságokkal.

Jól tartja a drótszamarat

A Fő tér-szerte ismert tárolók a Nagy Alakítás (azaz a Fő téri rekonstrukció) óta tarkítják a helyi utcabútorok palettáját, ezt üde színfoltnak is vehetjük.

Új, dizájnos, ráadásul használható
Bonyhádi Zoltán

A Városházánál lévő bringatároló - ellentétben az Arena Savaria előttivel Biciklitároló-teszt Szombathelyen (I. rész) 2009. July 14. 07:46 , ahol optikai csalódás áldozatai lehetünk - amellett hogy új és dizájnos (tényleg szép, na!), még használhatók is. A drótszamarat jól tartja, nem dől ki belőle, annyi szent.

Azért az ecset nem ártana neki

Korábban a városban szinte csak olyan tárolóval találkozhattunk, mint amilyen az Ady téri kollégiumnál is van. Persze tudjuk: jellemző, hogy ami egyszer bevált, azt további túlbuzgó újítások és utómunkálatok miatt később nem használhatjuk.

Csak egy ecsetre lenne szüksége
Bonyhádi Zoltán

Nem is magyarázzuk túl, nemes egyszerűséggel csak annyit, hogy jó, hozzáférhető, biztonságos (bizonyítja ezt az is, hogy a kollégiumi szobákat többször látogatja meg a szarka, mint a bringatárolót - persze neve elhallgatását kérő informátorunk elmondása szerint). Néha egy ecset ennek sem ártana, de az már nem a tervezés hibája.

A kakukktojás, mert minden jóban van…

No, a Csónakázótónál picit azért elbizonytalanodtunk, nevezzük az itt található bringatárolót a tesztünk kakukktojásának, amolyan minden jóban van valami rossz alapon.

A kakukktojás
Bonyhádi Zoltán

A biciklit itt könnyen le lehet zárni, de az a megalapozott gyanúnk támadt, hogy majdnem ugyanolyan könnyen el is lopható a paripa. Fotósunk elég vékony fémkütyühöz tudta csak kikötni a drótszamarat, aminél a zár vastagabb volt... Ejha. Legalább van.

Se helyprobléma, se más…

Fotósunk egy nyári zivatar után tesztelte a piacnál lévő tárolót, ráadásul egy hétvége délutánján, emiatt nem is akadt helyproblémája. Meg más gondja sem, ami a bringatárolóval lenne kapcsolatos. Erről csak annyit, hogyha kicsit jobban karbantartanák, valószínűleg a biciklik is megköszönnék.

Se helyprobléma, se más...
Bonyhádi Zoltán

Összegezve a nagy biciklitároló-teszt eredményeit, a második körből akár top 5-ös listát is készíthetünk. Apró szépséghibáktól eltekintve – mint amilyen néhány ecsetvonás hiánya – ezek használhatók, tényleg arra, amire kitalálták őket. Persze ha valaki tud jobb bringatárolókat, ossza meg velünk az értékes információt!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Biciklitároló-teszt Szombathelyen (I. rész)

Van, aki a Laokoón-kerékpárcsoportba foglalta művészetét, a kovboj pedig észre sem vette, hogy rossz helyen kötötte ki hű lovát. Kipróbáltuk a szombathelyi bringatárolókat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű