Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Győri Ítélőtábla is kijelentette, hogy a sárvári városi tévé és városi lap semmibe veszi a pártatlanságot

Húsz politikussal kapcsolatos hírből mind a húszban szó esik a Fidesz-KDNP jelöltjeiről, de az ellenzéki képviselők összesen egy alkalommal szerepeltek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten írtuk , hogy a területi választási bizottság megállapította, a Sárvári Hírlap és a Sárvári Televízió az elmúlt időszakban megsértette a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség alapelvét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A bejelentést a Híd a Jövőnkért Egyesület tette, azért, mert a fideszes önkormányzat tulajdonában lévő lap és televízió egyoldalúan a Fidesz-KDNP-t favorizálja. Mint írták, Húsz politikussal kapcsolatos hírből mind a húszban szó esik a Fidesz-KDNP jelöltjeiről, de az ellenzéki képviselők összesen egy alkalommal szerepeltek.

A sárvári városi tévé megsértette a pártatlanság elvét
i.ytmig.com

A helyi választási bíróság elsőre elutasította az egyesület panaszát, azzal az indokkal, hogy a városi tévé és a városi lap nem kampányeszköz. Az egyesület fellebbezett a területi választási bizottsághoz, ott viszont megállapították , hogy a tévé és a lap nem tartotta be a pártatlanság elvét, és határozatban tiltották meg a bírált tevékenység folytatását.

A lapot és a tévét működtető Sárvári Média Nonprofit Kft. a bírósághoz fordult, az ismert indokot - a lap és a tévé nem kampányeszköz - kiegészítették azzal, hogy az ellenzéki szervezetek és jelöltjeik tavaly május óta nem nyilatkoznak az önkormányzati médiának és rendezvényeikre sem küldenek számukra meghívót.

A Győri Ítélőtábla határozatában hétfőn hozott határozatában jóváhagyta a területi választási bizottság döntését. Az indoklásban kifejtették, hogy a helyi választási bizottság nem is hozhatott volna határozatot az ügyben, arra a területi választási bizottság az illetékes, a helyi választási bizottság viszont megsértette az eljárási jogot azzal, hogy az ügyet nem küldte tovább.

A határozat azt is megfogalmazza, hogy sérti az egyenlő esélyek elvét és a választási szabályokat, ha a közhatalmat gyakorló önkormányzat előnyben részesít egy jelölő szervezetet, és ebben az értelemben az önkormányzati tulajdonú média is a közhatalom gyakorlói közé tartozik.

Az ítélet jogerős.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés