Botrány készülődik Kőszegen: feljelentés hűtlen kezelés miatt

Tóth Gábor független kőszegi önkormányzati képviselő közleménye.

Feljelentést tettem hűtlen kezelés gyanúja miatt, és a kőszegi rendőrkapitányság elrendelte a nyomozást.

2013 decemberében megállapodott Kőszeg Város Önkormányzata a Nemzeti Ipari Park Fejlesztő Zrt.-vel ipari park létrehozásáról. 2014. január 30-án Huber László polgármester aláírta a teljesítésigazolást, amely szerint elkészült és beadásra került a pályázat. Néhány napon belül megközelítőleg 6,6 millió forintot kifizetett Kőszeg.

2014 októberében városi képviselő lettem.

A zárszámadást olvasva tudomásul vettem, hogy az ipari park cím pályázat benyújtásra került, és a szerződés szerinti összeg kifizetésre került. Néhány héttel ezelőtt az egyik bizottsági ülésen megütötte a fülemet, hogy a polgármester előterjesztése alapján nemsokára beadásra kerül az ipari park cím pályázat. Milliókat fizetett ki a munkára a város, miközben nehezen tudjuk biztosítani a közétkeztetést, a szociális segélyeket.

Tóth Gábor független kőszegi önkormányzati képviselő
Tóth Gábor

Elkezdtem felgöngyölíteni az ügyet, információkat szereztem, adatokat kértem ki, melyet a sajtó képviselőinek fénymásolatban, illetve elektronikus formában is át tudok adni.

Időközben Básthy Béla alpolgármester, kőszegi Fidesz-elnök részéről megkezdődött a nyomásgyakorlás. Jó kápóként áttételesen megfenyegettek adóhivatali ellenőrzéssel, kizárattak abból az egyesületből (bár sose voltam tagja), amelynek színeiben bejutottam a testületbe, a nyomtatott sajtón keresztüli egyoldalú tájékoztatással.

Ebből is látszik, hogy Básthy Béla alpolgármester, kőszegi Fidesz-elnöknek egyetlen feladata van: védőernyőt képezni a költségvetési csalásban, hűtlen kezelésben érintettek fölé. Ez a tipikus maffiamódszer: sajtón keresztüli besározás. Holott neki is tiszteletben kellene tartania az örök érvényű alaptörvényt: Ne lopj!

Úgy látszik messze esett az alma a fájától.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény