Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Botrányszagúra sikerült Nemény András zanati kerékpárútról tartott sajtótájékoztatója

Többek közt az is elhangzott, hogy Szombathely többé nem ad otthont a háttéregyeztetéseknek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sok éve már, hogy újra és újra bejelentik: hamarosan elkészül a zanati kerékpárút. Mi is megírtuk itt , aztán rá két évre itt , most pedig majdnem megírtuk újra.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Kedden kaptunk meghívót Nemény András polgármester és Putz Attila, zanati képviselő közös sajtótájékoztatójára, ami a Zanati kerékpárút megépítéséről szólt volna.

Csütörtökön délután két órakor a városháza nagytermében azonban Nemény András azzal kezdte a tájékoztatást, hogy ez most másról fog szólni, mint amiről eredetileg beszélni szeretett volna.

Röviden és tömören: be szerette volna jelenteni, hogy a zanati kerékpárút megépítéséhez szükséges szerződéseket aláírták, kezdődhet a munka, ehelyett azonban azt jelentette be, hogy nincs is semmiféle szerződés.

Most pedig nem annyira tömören.

Az elmúlt kilenc évben összesen nyolcszor módosították azt a szerződést, ami a Horwat Investment Ingatlanforgalmazó Kft.-t kötelezi a kerékpárút határidőn belül való megépítésére. A módosítások során újabb és újabb haladékot kapott a cég, ám az utolsó, 2018-ban módosított szerződést már alá sem írta.

A céggel összeköthető magánszemélynek, Horváth Miklósnak több ingatlanja is van Szombathelyen, és az ezeken lévő jelzálog (ami egyébként most május 31-én jár le) volt a biztosíték arra, hogy a szerződésben vállalt munkákat határidőre teljesíti.

Nemény András most szembesült vele, hogy a jelzálog tulajdonképpen egy nagy semmire volt biztosíték, hiszen nem volt aláírt szerződés.

A polgármester szerint ebben óriási felelőssége van Illés Károlynak, a zanati kerékpárút megépítését előterjesztő volt alpolgármesternek, ugyanis egyszer sem tájékoztatta a közgyűlést, hogy a szerződés nincs aláírva.

Az új szerződés megkötésének reménye a Horwat Investmenttel azonban csak tegnap múlt ki végleg.

Egy Maximilian nevű osztrák úriembertől e-mailt kaptam, amiben olyan dolgokról ír, hogy mégsem lesz aláírva a szerződés, további egyeztetésekre volna szüksége, persze csak a veszélyhelyzet elmúlta után, ugyanaz a célunk, kössünk megállapodást – részletezte szokatlanul indulatosan Nemény András, aki azt is elmondta, mi áll a válasz e-mailben.

Nemény András, Szombathely polgármestere
Kiss Tamás

Ez a városvezetés nem az a városvezetés, ahol lejön egy osztrák úr, ki tudja, milyen körülmények között megegyezünk, aztán megint több éven keresztül nem lesz semmi a kerékpárútból.

A polgármester azzal zárta a sajtótájékoztatót, hogy bíróság elé viszik az ügyet, a zanati kerékpárút pedig saját költségen ugyan, és a máig tervezetthez képest kicsit később, de el fog készülni.

Putz Attila, Zanat önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet a zanati kerékpárútról eddig elhangzott hazugságokra.

Az elmúlt években több közgyűlésen is elhangzott, hogy a kerékpárút kétharmada már el is készült – kezdte az okfejtést a képviselő.

2009-ben a Decathlon megépülésével együtt elkészült a kerékpárút egy szakasza, ám ez akkor a sportüzlettel együtt épült, a város vezetésének semmi dolga nem volt vele, csupán ennek a bekötőjével, ami 138 méter – folytatta.

Putz Attila, Zanat önkormányzati képviselője
Kiss Tamás

2016-ban elkészült egy 226 méteres szakasz, s egyben az utolsó megépült rész. Ezzel elmondhatjuk, hogy összesen 763 méter készült el az 1850 méteres zanati kerékpárútból. Akárhogy is számolom, ez csak 41,4 százalék, ami legfeljebb Fideszes kétharmad – zárta le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés