Brüsszel, köszöni szépen, jól van, még világító angyalokra is futja

Adventi séta az európai fővárosban.

Lehetne most persze brüsszelezni, vagy akár fideszezni vadul, párhuzamokat és ellentéteket állítani, bel- és külpolitikai kontextusba helyezni a tapasztaltakat, de ezektől most nagyvonalúan tekintsünk el.

Maradjunk annyiban, hogy a múltkori brüsszeli látogatásom Azt tudjuk, hogyan néz ki a kormány szemüvegén át az EU - De milyen Magyarország, ha Brüsszelből nézzük? 2022. December 07. 11:36 során egyik este volt egy kis szabadidőm, amit arra használtam, hogy a szemerkélő esőben besétáltam Belgium - és egyben az Európai Unió – belvárosába.

Ami, köszöni szépen, jól van.

Hogy milyen ott a békebeli adventi hangulat, azt nem tudom, mert még nem volt szerencsém ezt megtapasztalni, de láthatóan most nagy baj nincs.

Advent Brüsszelben
Józing Antal

A történelmi belváros utcái felett világítanak az angyalok és az egyéb fények, a főtéren (Grand-Place), amit sokan a világ legszebb terének tartanak, egy hatalmas karácsonyfa áll, és a környező épületeknél sem kapcsolták ki a díszkivilágítást.

A klasszikus karácsonyi vásárt néhány utcával odébb találom.

Advent Brüsszelben
Józing Antal

Ételeket, italokat, tipikus karácsonyi ajándékokat, dekorációkat lehet vásárolni a hangulatos pavilonok között, és a derék brüsszeliek – no meg a turisták – élnek is a lehetőséggel.

Advent Brüsszelben
Józing Antal

A vásár összességében nagyon hasonlít a budapestihez, és ebben az árak sem kivételek.

Az egyik standnál 4 euróért veszek például egy méretes hotdogot.

Advent Brüsszelben
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

A régi épületek között a hangulat vidám és felszabadult, az éttermek, bárok és kávézók tele vannak, és habár most pénteken egy utcai tiltakozás volt a magas energiaárak miatt, nem úgy tűnik, mintha válságos időket élnének arrafelé.

Karácsony előtt ne is mondjunk erről többet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek