El vagyunk keseredve – írja olvasónk a szombathelyi buszok új menetrendjéről - Frissítve

Egy másik levél szerint viszont sokkal jobb az új rendszer. Továbbra is várjuk olvasóink véleményét.

Ma reggel ez az olvasói levél várt minket munkakezdéskor:

„Tisztelt Szerkesztőség! Nagyon nem kedveljük az új buszokat! Semmi előítélet nem volt bennünk...hisz örültünk a tiszta, jó állagú közlekedési eszközöknek – először.

Aztán éreztük, hogy a menetidőt, soha be nem tartó - fizikailag képtelenség is, például 30y Minerva-Olad, csúcsidőben, mint a heringek az utasok, többen felférnek, a 4-5. megállóban ...iskolába nem érnek pontosan...délután...a csatlakozást nem érik el a tanulók a dolgozók (sic). Az 5-ös járat ugyanakkor indult, de nem járta körbe a várost, és időben beért mindenki. Az 5-ös útvonala is nagyon hiányzik.

Többször, több helyen kérték a visszaállítását, legalább csúcsidőben, de az észrevéteket senki nem orvosolta. Végezhetnek még ezer felmérést, a buszok rugalmatlan menetideje, a késések, a zsúfoltság miatt nagyon sokan háborognak.

A diákoktól hallottam, inkább essen szét alattuk a busz, de minden nap ne kelljen rettegni beérnek-e időben. Ez is egy vélemény.

Ennyit tudok írni, de nagyon elkeseredett vagyok, nem szívesen utazom. Kiránduló, városnéző buszokat csináltak, amelyek minden nap megkerülik a várost. Sajnálom.

Tisztelettel:

(Név a szerkesztőségben), de ha kell, még tudok 18 aláírást küldeni ebből a házsorunkból. El vagyunk keseredve, ennyi.”

A fenti olvasói levelet péntek reggel kaptuk, azután, hogy csütörtökön írtunk Jobb vagy rosszabb lett a szombathelyi helyijáratos buszközlekedés? January 27. 15:30 az új szombathelyi helyjáratos rendszerről, és feltettük a kérdést, hogy az új rendszer jobb vagy rosszabb lett-e, mint az előző.

Havasi Pál (Képműhely)

A városi közgyűlésen ugyanis komoly vita alakult ki a helyijáratokról, annak ellenére, hogy a szolgáltatóváltást egyhangúlag szavazták meg a képviselők. A közgyűlésen elhangzott, hogy sokan panaszkodnak az új menetrendre és arra is, hogy időnként zsúfoltak a buszok.

Indítottunk egy szavazást is, jelenleg azok a válaszok vannak többségben, amelyek szerint jobb lett a buszközlekedés, amióta a Blaguss működteti a helyijáratokat. Szavazni egészen szerda, azaz február 2. déli 12 óráig lehet.

A cikk alatti kommentek között több javaslat is elhangzott, és ezeket várjuk továbbra is a témáról szóló cikkeink alatt kommentben, és e-mailben is a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu címre.

Van, akinek tetszik az új rendszer

Közben kaptunk egy másik levelet is:

"Kedves Nyugat!

Olvasom a buszokról szóló cikkeket és az olvasói, vagy “olvasói” leveleket. Nem szombathelyi vagyok, de itt élek évek óta, ide járok egyetemre is és használom a tömegközlekedést. használtam tavaly tavalyelőtt is meg most is.

Nem értem, hogyha EGY olvasó ír az új buszok vagy menetrendek kapcsán levelet, az miért fontos a szerkesztőségnek, a rengeteg pozitívumról meg miért nem számolnak be.

Modern komfortos szép buszok közlekednek. Van fűtés. A késés minimális, de az appon keresztül látom is ha ilyen van. nincs gondom nekem a menetrenddel és szerintem az utasok nagy részének ugyancsak nincs.

Igenis, számoljanak be arról hogy akik (mi) napi szinten használják a helyijáratokat, meg vannak elégedve. az az 1-2 fanyalgó pedig akkor is fanyalogna, ha saját járatokat kapnának…

Szerintem.

Név és cím a szerkesztőségben, de amúgy tudok még 18 embert adni minimum aki ezzel egyetért!"

A beérkezett észrevételeket a jövő hét közepén elküldjük a szombathelyi önkormányzatnak és a Blagussnak is.

Egy hónapja működik az új rendszer

A magyar-osztrák tulajdonú Blaguss január 1-jén vette át a helyijáratok működtetését. Az ehhez szükséges döntést egyhangúlag fogadta el Új cég buszai járnak majd Szombathelyen, összevonták az Agorát és a Médiaközpontot, mehet a stadion államosítása 2021. June 24. 08:43 annak idején a közgyűlés.

Havasi Pál (Képműhely)

A társaság új Mercedes-buszokat „Elhoztuk a 21. századot” – Bemutatták, milyen buszok járnak Szombathelyen január 1-től 2021. June 30. 11:20 állított forgalomba, átalakították a menetrendet Elkészült a Blaguss szombathelyi menetrendi füzete 2021. December 14. 17:27 és online szolgáltatásokat is bevezettek. Lehet-e jegyet váltani a buszon? Hol van az új menetrend? – Elindult a Blaguss GYIK-oldala 2021. November 24. 13:38

Január elején már megkérdeztük az utca emberét, „Csak meg kell tanulni a menetrendet, ennyi az egész” January 07. 18:55 mi a véleménye az új helyijáratról. A városvezetés ugyanakkor ígéretet tett, hogy az első fél év után felülvizsgálják a rendszert, és ha szükséges, módosítják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet