Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hamarosan újra működik a celldömölki kórház szülészete

Az ősz elején térnek vissza a normál működéshez.

„Érdeklődnék, esetleg nem hallottak a celldömölki kórházról? Nyit, illetve nem nyit már ki? Az az utolsó hír, hogy szükség van a celli szülészetre. Ahhoz képest nyitás van minden téren meg enyhítés, de a szülészetről semmi hír, pedig sok kismamának kellene megnyugtató válasz. Sokan mondják, végleg bezárt, csak titkolják. Tavaly is augusztus elején nyitott, esetleg nem várható most is pozitív döntés?”

A fenti levelet celldömölki olvasónk írta, mi pedig megkerestük a Markusovszky kórházat, a celldömölki Kemenesaljai kórház ugyanis ide tartozik.

Nyugat.hu

Stánitz Éva orvosigazgató telefonon elmondta, hogy Nagy Lajos főigazgató már korábban válaszolt erre a kérdésre egy képviselői interpellációra reagálva.

Az orvosigazgató lapunknak is megerősítette, hogy a celldömölki kórház szeptember 1. után visszatér a járvány előtti, normál működéshez.

Ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a szülészet működik, viszont nincs éjszakai és hétvégi ügyelet az osztályon, szükség esetén ilyenkor a szombathelyi kórház ügyelete fogadja a szülő anyákat. Június elején írtunk róla, Vas megyei példa alapján akarják átszervezni a szülészeteket June 09. 18:57 hogy ezt a rendszert akarja a kormány máshol is bevezetni.

Vagyis a kisvárosi kórházakban csak nappal szülhetnének a nők, ügyeleti időkben a nagyobb, megyei kórházakba irányítanák őket.

Fokozatosan térnek vissza a járvány előtti állapotokhoz

Bő egy hete számoltunk be Mikor helyezik vissza a szakápolókat a körmendi kórházba? July 12. 13:19 arról, hogy a körmendi kórházba még akkor sem helyezték vissza a járvány miatt Szombathelyre vezényelt szakápolókat. (A körmendi kórház is a Markusovszkyhoz tartozik.)

Az ügyben Bana Tibor országgyűlési képviselő kérdezte Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, a kérdésre Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Azt mondta, a járvány miatt bezárt kórházi osztályokat fokozatosan, ütemterv szerint nyitják újra, és a munkaerőigények alapján helyezik vissza a szakápolókat.

Most úgy tűnik, a nyár végétől állítják vissza a járvány előtti rendszert. Mi tesszük hozzá, hogy remélhetőleg ebbe nem szól bele a járvány negyedik hulláma.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra