Az összes szegedi bíró kiszállt a Czeglédy-ügyből, elfogultság miatt

Másik bíróságot kell kijelölni az ügy tárgyalására.

A Szegedi Törvényszék valamennyi büntető ügyszakos bírája elfogultságot jelentett be a Czeglédy-ügyben – írja közleményében a Szegedi Törvényszék.

A közlemény szerint erről értesítették a Szegedi Ítélőtáblát, és kérték, hogy másik bíróságot jelöljenek ki az ügy tárgyalására.

Czeglédy Csaba és társainak büntetőperében már a tárgyalás megkezdése előtt visszalépett Két bíró elfogultság miatt visszalépett a Czeglédy-ügyben 2019. September 13. 07:55 két bíró elfogultság miatt. A törvény szerint ugyanis a tárgyaláson nem vehet részt olyan bíró Czeglédy-ügy: Az ügyészség is figyelmeztet, ha a Szegedi Törvényszék bírái hoznak ítéletet, akkor az megkérdőjelezhető lesz 2019. August 02. 11:44 , aki az ügy korábbi szakaszában részt vett. Márpedig a Szegedi Törvényszéken szinte nincs olyan büntetőbíró, aki nem intézkedett volna Czeglédy másfél évig tartó előzetes letartóztatásának időnkénti meghosszabbításában.

Mészáros D. Zsolt

Az előkészítő tárgyalás tavaly júniusban kezdődött, négy vádlottal kötött vádalkut Hétfőn folytatódik a Czeglédy-ügy tárgyalása 2019. October 20. 13:23 az ügyészség, őket másfél és három év közti börtönre ítélték a vádalku alapján. Később viszont mind a négyen visszaléptek az alkutól és ártatlannak vallották magukat Újabb kanyar a Human Operator Zrt. ügyében 2019. October 21. 14:20 .

Októberben aztán újabb három vádlott kötött vádalkut Czeglédy-ügy: három vádlott kötött egyezséget az ügyészséggel, fejenként három évet kaphatnak 2019. October 24. 18:13 fejenként három év börtönért, mindhárman iskolaszövetkezeti elnökök voltak. Czeglédy és ügyvédje októberben a bírák kizárást kezdeményezte Czeglédy Csaba: Manipulálták a bírói rendszert, hogy a különben kizárandó bírák ítélkezhessenek 2019. October 25. 13:26 , mert szerintük manipulálták a bírói rendszert, hogy a különben kizárandó bírák ítélkezhessenek.

Czeglédy Csaba december elején állt először Először állt bíróság elé Czeglédy Csaba, és bocsánatot kért vádlottársaitól 2019. December 02. 19:42 a bíróság elé, kérvényezte, hogy a tárgyalást helyezzék át Szombathelyre, hiszen szinte az összes érintett Vas megyei. A bíróság azonban ezt megtagadta Czeglédy büntetőpere egyelőre nem költözik Szombathelyre 2020. January 10. 18:28 .

Január közepén még egy bíró kiszállt az ügyből Ismét kiszállt egy bíró a Czeglédy-ügyből 2020. January 18. 18:19 elfogultság miatt, ezt követte most az összes bíró lépése. Így már biztos, hogy másik törvényszékre kell áthelyezni a Czeglédy-ügyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet