Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Daft Punk 1987-es Ferrarit ajánlott fel Japán megsegítésére - Na és a többi sztár?

Többtucat popzenész ajánlott fel az eBay-en mindenféle aláírt relikviákat Kylie Minogue-tól a Depeche Mode-ig, a befolyt összeg a földrengés károsultjainak megy. Na de ki mennyire volt bőkezű?

A világ egyik legnagyobb lemezkiadó-vállalata, az EMI úgy döntött, felkéri előadóművészeit és dalszerzőit, dobjanak be a nagy közösbe pár olyan dolgot, ami másoknak értékes lehet, bocsássák azokat aukcióra, a befolyt összeget pedig végül juttassák el a Vöröskereszten át a japán földrengés károsultjainak megsegítésére. Mindehhez a legkézenfekvőbb nemzetközi platformot választották, az online kereskedelem mekkáját, az eBay-t: ezen az oldalon kínálta fel a kiadó égisze alól előbukkanó raklapnyi zenész mindenféle portékáját, amikre három hétig bárki licitálhat, akár mi, innen, Magyarországról is.

Na de mégis miket? Ezt nyálaztuk most végig, különös tekintettel azokra az előadókra, akik a szokásos aláírt lemezecske-vonaltól eltértek, és valami extrával próbáltak meg előrukkolni.


Daft Punk: csak semmi kispálya

Kezdjük a legnagylelkűbb felajánlással: Franciaország elsőszámú elektronikus zenei exportja, a Daft Punk duó, akik hírneve akkorára dagadt az elmúlt években, hogy már a Tron: Legacy -ben is szerepet kaptak, nem kicsinyeskedtek túlzottan, és rögtön azt az 1987-es Ferrari 412-t kínálták fel, aminek Electroma című filmjükben adták a padlógázt ők, az embertestű robotok.


Coldplay: turkáló helyett

A zenei díjakkal minden tekintetben elhalmozott , angolszász gitárzenét játszó együttes Chris Martin dzsekijét ajánlotta fel, nevezetesen azt a különleges szabásút, amelyikben az énekes a Viva la Vida című lemezük világkörüli turnéját nyomta végig. Reméljük, Chris híres felesége, Gwyneth Paltrow nem vitte tisztítóba, különben már régen elvesztette értékét, hiszen ki venne meg egy olyan ruhadarabot bármelyik popsztártól, amin nincsen rajta a turnébuszban szétlocsolt viszki és az elhullajtott maró verejték nyoma, az egyéb DNS-maradékokról nem is beszélve?

Chris Martin hírösre izzadt dzsekije
-

David Guetta nem volt adakozó kedvében

Egy Apple MacBook státuszszimbólum lehet a fiatalság körében. A Balaton Sound-féle rágógumiízű lakossági diszkóhauz egyik legismertebb popsztárja kezében viszont nem több játékszernél, mondhatni kicsit összemegy benne, és bizony, David Guettától kicsit többet vártunk volna. Vagy talán épp ennyit? És ezen még az sem segít, hogy ezen írta One Love című albumának demóit. Oda ne rohanjunk meg vissza!


Kylie-tól egy Kylie-t lehet venni

Mármint nem egy guminő verziót, még ha arra egyértelműen több licit is érkezne. Nem, Kylie Minogue keresztnevének fából kifaragott, fehérre festett, míves változatát kínálja fel, amit 2001-es Fever című albumának promóciós kampányában használtak fel. Hogy ez kinek lehet és mennyire értékes, az mondjuk elég nagy kérdőjel számunkra, de a latolgatást olvasóinkra bízzuk.

nem a popsi, csak a betűk járnak a vásárlónak
-

Japánkodás a Beastie Boystól

New York három legviccesebben reppelő zsidója az autentikus darabokra ment rá, olyanokra, amiket nem csak úgy előrángattak a sufniból, hanem valamelyest köthető is a távol-keleten lezajlott katasztrófához. Aranylemezeik közül ugyanis egy japán verziót kínáltak fel az aukcióhoz, továbbá a szintén Japánban elnyert Music Television Awardjukat, illetve a ritkaságnak számító BAPE babáik közül egy példányt. Természetesen mindegyiket aláírásukkal ellátva.


Michael Franti elvisz újjászületni Indonéziába

Akinek ismerős a Spearhead név, az ugorhatja ezt a mondatot, akinek nem, annak elmondjuk, hogy egy olyan együttesről van szó, ami a hiphop alapműfaját vegyítette mindenféle egyéb - főleg fekete - stílusjegyekkel, reggae-vel, funkkal, ilyesmikkel, s tette mindezt pozitív hevülettel, mint az például ebből a videóból is kiderül. Na, az ő frontemberük a raszta Michael Franti, aki nem szarakodott fétistárgyakkal, hanem egyenesen azzal hozakodott elő, hogy ő márpedig öt éjszakára vendégül látja a legnagyobb összeget kínáló vásárlót Balin található, festői jóga-rezidenciáján.

hasonló helyre vinne pihentetni
-

A többi felajánlás nem annyira extra, bár van azért köztük külön bejáratú unplugged koncert a szerencsés licitáló nappalijában, olyan, hogy el lehet kísérni a csapatot a turné egyik napján a kulisszák mögött, továbbá szignózott hanghordozók, gitárok, grafikák, festmények, meg persze jegyek különféle fesztiválokra, ha már egyszer nyakunkon a nyár.

A Japánt segítő aukcióra felkínált sztár-ereklyék teljes listája itt olvasható .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Miért nem tudjuk megjósolni a földrengéseket?

Japán kapcsán ismét felcsattan a kérdés: miért nem tudtunk róla előre? Sajnos ez az a fajta katasztrófa, ami kapcsán nem lehet pontos jóslatokba bocsátkozni. Sőt, még pontatlanokba sem nagyon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra