Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Egészségügyi dolgozók terjesztenek tévhiteket a járványról

Erre a Magyar Orvosi Kamara hívta fel a figyelmet.

Néhány egészségügyi dolgozó - hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon - tévhiteket terjeszt - írja közleményében a Magyar Orvosi Kamara. Hozzátették, hogy akár a nagyvilágban, úgy nálunk is vannak megtévesztett, hangos csoportok.

Megjegyezték, hogy az erősödő negyedik hullám mellett közös felelősségünk, hogy az egyéni és közösségi óvintézkedéseket betartva megfékezzük a koronavírus terjedését. A Magyar Orvosi Kamara ezért továbbra is kiáll a járvány veszélyes valóságának ismertetése és az egyéni és közösségi védekezés fontosságának hirdetése mellett. "Védje saját magát és embertársait azzal, hogy kéri az oltást, maszkot hord, távolságot tart, rendszeresen kezet mos!" - figyelmeztetett a MOK, megjegyezve, hogy "ha megfertőződött, maradjon otthon, tünetei súlyosbodása esetén pedig időben kérjen segítséget!"

Hozzátették, hogy az oltás jelenleg a leghatékonyabb eszköz a járvány megfékezésére. A vakcinák megtanítják az immunrendszerünket arra, hogy megvédjen minket egy fertőző betegséggel szemben. Ha egy közösségben elegendően immunisak egy fertőző betegséggel szemben, akkor csökken a kór továbbterjedése.

Végül azt is hangsúlyozták, hogy a magyarországi hatályos egészségügyi törvény előírja, hogy "a közösségi érdek az egyéni jogoknál előbbre való" és ugyanígy foglalt állást az állampolgári jogok biztosa is. A járványveszély pedig ilyen helyzetet teremt a világ valamennyi demokráciájában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra