Ahol megállt az idő - négy éves vasúti menetrend a kórház főportáján

Senki sem veszi észre, vagy senkit sem zavar, hogy a szombathelyi kórház főportáján kihelyezett vasúti menetrend négy éve érvényét vesztette.

Itt aztán odafigyelnek a tájékoztatásra! – futott át az agyamon, amikor a szombathelyi Markusovszky Kórház főportáján kihelyezett vasúti menetrend lapjaira pillantottam. Kell is, hiszen nemcsak Vas megyeiek, de megyén kívüli betegek is érkeznek, tartózkodnak a nagykórházban, s közülük sokan – főként az idősebbek - vonattal közlekednek. De adott esetben a látogatók is kíváncsiak lehetnek a vonatok indulására.

Feltűnt azonban, hogy ezek a nagyméretű lapok meglehetősen megviseltek. Így közelebbről is tanulmányoztam őket, s megakadt a szemem a lapok tetején. Megdöbbentett a látvány, miszerint ez a menetrend bizony a 2011/2012-es évre volt érvényes. Márpedig az óta igen sok víz lefolyhatott a Gyöngyösön, sok minden változott a vasútnál, még a menetrendben is.

Csak négy éves a kitett menetrend
Lendvai Emil

Az utasok döntő többsége pedig az érvényességet nem szokta tanulmányozni, csupán az indulási és érkezési időpontokat. Úgy is lehet fogalmazni, hogy megbíznak a menetrend időszerűségében. Márpedig aki a Markusovszky Kórházban kifüggesztett menetrend alapján megy ki a szombathelyi vasútállomásra, azt kellemetlen csalódások érhetik.

Nem megy, vagy nem akkor megy az adott vonat, ahogy a főportán olvasta. A dolog érdekessége, hogy a fehér színű tacepaókat rátették egy még korábbi, lepedőnyi nagyságú sárga menetrendre. Hogy azt még előtte miért nem lehetett eltávolítani, megint nagy kérdés. S az is az, miért állt meg négy éve a kórház vasúti menetrendjén az idő, s miért nincs, aki a tájékoztató feliratokért, plakátokért felelős?

Több fontos, megbízható információnak lenne itt hely
BZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény