Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Ahol megállt az idő - négy éves vasúti menetrend a kórház főportáján

Senki sem veszi észre, vagy senkit sem zavar, hogy a szombathelyi kórház főportáján kihelyezett vasúti menetrend négy éve érvényét vesztette.

Itt aztán odafigyelnek a tájékoztatásra! – futott át az agyamon, amikor a szombathelyi Markusovszky Kórház főportáján kihelyezett vasúti menetrend lapjaira pillantottam. Kell is, hiszen nemcsak Vas megyeiek, de megyén kívüli betegek is érkeznek, tartózkodnak a nagykórházban, s közülük sokan – főként az idősebbek - vonattal közlekednek. De adott esetben a látogatók is kíváncsiak lehetnek a vonatok indulására.

Feltűnt azonban, hogy ezek a nagyméretű lapok meglehetősen megviseltek. Így közelebbről is tanulmányoztam őket, s megakadt a szemem a lapok tetején. Megdöbbentett a látvány, miszerint ez a menetrend bizony a 2011/2012-es évre volt érvényes. Márpedig az óta igen sok víz lefolyhatott a Gyöngyösön, sok minden változott a vasútnál, még a menetrendben is.

Csak négy éves a kitett menetrend
Lendvai Emil

Az utasok döntő többsége pedig az érvényességet nem szokta tanulmányozni, csupán az indulási és érkezési időpontokat. Úgy is lehet fogalmazni, hogy megbíznak a menetrend időszerűségében. Márpedig aki a Markusovszky Kórházban kifüggesztett menetrend alapján megy ki a szombathelyi vasútállomásra, azt kellemetlen csalódások érhetik.

Nem megy, vagy nem akkor megy az adott vonat, ahogy a főportán olvasta. A dolog érdekessége, hogy a fehér színű tacepaókat rátették egy még korábbi, lepedőnyi nagyságú sárga menetrendre. Hogy azt még előtte miért nem lehetett eltávolítani, megint nagy kérdés. S az is az, miért állt meg négy éve a kórház vasúti menetrendjén az idő, s miért nincs, aki a tájékoztató feliratokért, plakátokért felelős?

Több fontos, megbízható információnak lenne itt hely
BZ

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény