Ez is eljött: Kedd délutántól teljes hosszában használható a zanati kerékpárút

Az új vasúti átjáró is megkapta az engedélyt, lehet elővenni a bicikliket.

"A mai napi a közlekedési hatóság által összehívott hatósági szemlén a GYSEV Zrt. hozzájárult a Szombathely-Zanat kerékpárúton létesített új vasúti átjáró biztosító berendezés üzembe helyezéséhez" - írta Facebook-posztjában Putz Attila, a választókerület városi képviselője.

Ezeket a betonelemeket bontják el kedden
Mészáros D. Zsolt

Ami azt jelenti, hogy teljes hosszában járható lesz a zanati kerékpárút, ehhez már csak a vasúti átjárót lezáró betonelemeket kell elszállítani. Ez kedd délután 16 óra körül meg is történik - ígérte Putz a posztban.

Ezzel mintegy 16 éves történet zárult le, ami itt olvasható Még az idén láthatjuk, ahogyan épül a zanati kerékpárút 2022. November 29. 11:32 .

Mint arról lapunk is beszámolt, Még az idén láthatjuk, ahogyan épül a zanati kerékpárút 2022. November 29. 11:32 2022. augusztus 18-án aláírták a zanati kerékpárút kivitelezési szerződését az Alpok Terra Kft.-vel. A munkaterületet szeptember 7-én adták át, a szerződés szerint a vállalkozónak tíz hónap alatt kellett megépítenie a kerékpárutat.

Az ott Zanat
Mészáros D. Zsolt

A zanati úti kerékpárút hiányzó szakaszának megépítése 380 millió forintba kerül. Ez 96 millió forinttal több, mint az állam által a kerékpárútra adott vissza nem térítendő támogatás. Most már biztos: végéhez közeledik a kalandos történet, megépül a zanati kerékpárút 2022. January 04. 15:59 Az ajánlat már a második közbeszerzési pályázatra érkezett, az első pályázatot június végén eredménytelennek nyilvánították, Csúszik a zanati kerékpárút építése, túl magas árat kérnek a kivitelezők 2022. June 22. 19:57 mivel túl magas árat kértek a kivitelezők.

Arra viszont számítani lehetett, hogy ha a második pályázatot sem fogadják el, akkor közben tovább emelkednek az árak. A szakemberek valószínűleg számoltak is ezzel, és ezért úgy döntöttek, hogy eredményesnek hirdetik a közbeszerzési pályázatot. Amivel elfogadták a magasabb árat.

A közgyűlés 2022 júliusában rendkívüli ülésen A szombathelyi rendkívüli közgyűlés tanulsága: mindenki kapaszkodjon abba, amije van 2022. July 19. 12:26 döntött úgy, hogy elfogadják a 380 milliós ajánlatot, a hiányzó 96 milliót pedig az önkormányzat hozzáteszi a kormányzati támogatáshoz. Így írhatták alá augusztusban a kivitelezési szerződést, és kezdődhetett el a munka.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet