Eltűntek a szombathelyi Órásház órájáról a mutatók

Akár jót is jelenthet, mert örök optimisták vagyunk.
„Sajnos már egy ideje nem működik Szombathely ikonikus épületén, az Órásházon (lánykori nevén a Domuson) lévő órásszerkezet. Most pedig már a mutatók sincsenek a helyén.”

Írta az egyik közösségi portálon olvasónk, aki fotót is mellékelt a bejegyzéshez.

Nagy Donát

Ezek szerint valóban eltűntek a mutatók.

Felvettünk olvasónkkal a kapcsolatot, aki megerősítette, hogy a mutatók azóta sem kerültek vissza a helyükre, és hogy szerinte ez kapcsolatban lehet azzal, hogy néhány nappal ezelőtt Szombathelyen is viharos erejű szél söpört végig.

Ezt a verziót sem zárjuk ki, de hadd legyünk optimisták.

Amikor tavaly ősszel azt nyomoztuk Olyan a szombathelyi Órásház órák nélkül, mint az ember ruha nélkül... 2022. September 04. 07:21 , hogy miért álltak meg az órák, kiderült, hogy azok valamiért az OTP-hez tartoznak.

A cég ezt írta:

„Az órák javításának előkészítése megkezdődött, de bizonyos felújítási munkálatoknak meg kell előznie az óra javítását, hiszen a munkák csak így végezhetőek el biztonságosan. A javítást az is nehezíti, hogy az óraszerkezet tönkrement. A vállalat mindent megtesz, hogy mielőbb újra a pontos időt mutassák a szerkezetek. A szombathelyiek türelmét ezúton is köszönjük.”

Bízunk benne, hogy erről, azaz a javításról van szó, és igyekszünk minél többet megtudni.

Korábban is gond volt

2015-ben már foglalkoztunk Sándor a saját pénzéből varázsolta volna újjá az Órásház óráját, de nem kellett a lakóknak 2015. March 19. 07:42 az Órásház óráival, akkor Iglódi Sándor órásmester beszélt nekünk arról, hogy ő szerezte be anno a szerkezetet. Később, amikor sem a lakók, sem pedig az OTP nem akarta az addigra már nem működő órákat megjavítani, akkor ő maga fizette ki a költségeket, mert egyszerűen nem tudta már nézni, hogy nem működnek.

Iglódi Sándor, aki korábban már megmentette az órákat.
-

Az órásmester ezután még világítást is szereltetett az órákba, de azt az lakók kikapcsoltatták, mert nem kívánták fizetni a havi 290 forintos költségeket.

Hogy most milyenek lesznek majd az órák, még kérdéses, de nagy remény látszik arra, hogy heteken, vagy hónapokon belül ismét működjenek. Persze azért reméljük, hogy a javítás nem ölel majd fel annyi időt, mint ennek a cikknek az elkészülte.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem