Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

EMMI: egyelőre nem vezetik vissza a kötelező maszkviselést

Karácsony kérte, erre nyilatkoztak: a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti.

Korábban Karácsony Gergely főpolgármester Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelet Budapest kezdeményezi, hogy állítsák vissza a július 3. előtti maszkviselési szabályokat October 15. 13:37 ez ügyben, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma most az ATV Híradójával azt közölte: a védekezés már oltásalapú.

Korábban Karácsony Gergely levélben fordult Pintér Sándorhoz, amelyben azt írta: a Fővárosi Önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy állítsák vissza a 2021. július 3. előtt hatályos szabályokat a maszkviseléssel kapcsolatban, vagy ha ezt nem érzi országosan szükségesnek, akkor a kormány adjon felhatalmazást a helyi önkormányzatok képviselőtestületeinek, Budapest főváros területén a Fővárosi Önkormányzatnak, hogy a maszkviselési kötelezettséget helyi önkormányzati rendeletben írhassák elő.

Most azt ATV Híradójával az EMMI azt közölte: a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről dönt.

"A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti" - írták.

Azt is hozzáteszik, hogy a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegnél eddig is végeztek antigén gyorsteszteket, mostantól még több lehetőségük lesz erre, mert közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosítanak részükre. Koronavírus-gyanúnál eddig is kellett, és ezután is kell tesztet végezni, a koronavírus-gyanúról a háziorvos dönt - fogalmaznak.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19