Érvénytelen iskolaigazgatói pályázattól a Vasemberig

Ilyen volt a hét itt, a környékünkön és a nagyvilágban.

Hol is kezdjük a visszatekintést. Talán tényleg az iskolaigazgatói pályázatnál. Nos, megírtuk, hogy a szombathelyi Oladi Általános Iskolában háromszor írtak ki pályázatot Annyiszor lesz érvénytelen az iskolaigazgatói pályázat, ahányszor csak akarják 2022. July 06. 15:06 , egy pályázó volt, mégsem nevezték ki. Az iskolában a korábbi intézményvezető nyugdíjba vonulása miatt írtak ki pályázatot.

Már háromszor, az egyedüli induló intézményvezető-helyettest, Favorido Erikát viszont nem nevezték ki. A tankerület válaszából az is kiderül, hogy a pályázatot annyiszor minősíthetik érvénytelennek, ahányszor csak akarják.

Erős a gyanú, hogy mindezt addig folytatják, amíg meg nem találják azt a jelöltet, akit az államtitkárság is elfogad. És ez már politika.

Tanár, iskola, pedagógus, osztályterem, tábla
Pexels.com

Következő témánk sem nagyon szívderítő. A celli kismamák két éve nem szülhetnek Az országos ellátási krízis miatt tarthatják zárva a celldömölki szülészetet 2022. July 06. 10:59 a városban, úgy tűnik, a probléma nagyobb, mint ami kívülről látszik. Jelenleg úgy tűnik, hogy a celli szülészet hosszú ideig lesz zárva, könnyen lehet, hogy még a Markusovszky kórház vezetői sem tudják, mikor nyithatják ki, illetve kinyithatják-e valamikor.

celldömölki kórház
Nyugat.hu

Az apró dolgoknak sokszor nagy jelentősége van. Például annak, hogy egyetlen kiegészítő lámpa Egyetlen kiegészítő lámpa javított sokat a szombathelyi kereszteződés forgalmán 2022. July 07. 11:21 javított sokat a szombathelyi kereszteződés forgalmán. Szombathelyen történt a csoda, a a Rohonci-Szűrcsapó találkozásánál. Első ránézésre nem sok változás látszott, annyi csupán, hogy a Paragvári felől a Szűrcsapó utcán érkezve van egy új, kiegészítő lámpa a jobbra, kis ívben kanyarodáshoz. Több új táblát nem szereltek fel, de úgy tűnik, ez is teljesíti a feladatát. Örvendjünk.

forgalom a rohoncin

Édesebb örömök, mégpedig nagyok: Szombathelyi cukrászda alkotása Szombathelyi cukrászda alkotása nyerte a protokoll tányérdeszertek versenyét 2022. July 08. 09:13 nyerte a protokoll tányérdesszertek versenyét, a Mészáros cukrászda édessége lett Magyarország hivatalos tányérdesszertje. Gratulálunk, és megkóstoljuk. Ígérjük.

Mészáros cukrászda tányérdesszert
Forrás: Facebook / Mészáros cukrászda

Ha már étel, legyen keserű is. Az élelmiszerek ára 22,1 százalékkal emelkedtek az élelmiszerárak egy év alatt 2022. July 08. 11:15 tavaly júniushoz viszonyítva 22,1 százalékkal emelkedett, ezen belül legjelentősebben a margarin 58,1, a sajt 43,4, a száraztészta 39,9, a kenyér 39,7, a baromfihús 37,1, a tejtermékek 36,5, a tojás 34,3, a péksütemények 31,1, a tej 24,9 százalékkal drágult.

Élelmiszer áruház
Pixabay.com

Mondunk valami szépet Fél évig két polgármestere és két képviselő-testülete lehet a településeknek 2024-ben 2022. July 07. 07:27 a lehetséges jövőről. Fél évig két polgármestere és két képviselő-testülete lehet a településeknek 2024-ben. A kormány tervének lényege, hogy lényege, hogy 2024-ben májusban megválasztanánk az új önkormányzatot, de az csak októberben lépne hivatalba, addig maradna a régi vezetés. Nincs kétségünk, hogy a kormánypárti többség meg is szavazza a módosítást. Aztán majd elbíbelődnek a részletekkel 2024 tavaszáig. Mert az világosan látszik, hogy a Fidesz ebből politikai hasznot akar és fog csinálni.

Választás 2022
Mészáros D. Zsolt

Evezünk már a sport felé, azok biztos vizek. Megtartották a 2022-2023-as kosárlabda Bajnokok Ligája Kosárlabda Bajnokok Ligája: spanyol és francia csapatot hoz Szombathelyre a Falco 2022. July 07. 13:33 szezon sorsolását. A sorozatban két magyar csapat is érdekelt, az Egis Körmend a selejtezőkben csatlakozik be, míg a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely együttese a főtáblán kapott helyet. A Falco csoportja jelenleg íígy néz ki: SIG Strasbourg (francia), Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, Murcia (spanyol), az első selejtezős-ág győztese. A csoportkör küzdelmei október negyedikén kezdődnek és december huszonegyedikén érnek véget. A play-in január 3. és 18. között zajlik majd, míg a legjobb tizenhat – tehát a második kör január 24-én kezdi meg a versengést. - Jó szurkolást.

Falco KC - SIG Strasbourg BL 2022
Mészáros D. Zsolt

És tovább: idén már harmincnyolcadszorra rendezték meg "I love this game" - ilyen volt az idei Vasi Vasember 2022. July 09. 15:28 a triatlonversenyt Szombathelyen, ahol igazi Vasemberekkel lehetett találkozni. A versenyzőknek először 1450 métert kellett úszniuk a Csónakázótón, ezután 40 kilométernyi kerékpározás, végül 10 kilométernyi futás várt az egyéni versenyzőkre, és a váltókra. Természetesen több Vas megyei származású versenyző is indult, bár a számok szerint a nevezők mindösszesen 20%-a jött innen, ebből is látszik, a verseny az 1984-es indulása óta országos, sőt, nemzetközi szintre nőtte ki magát.

Vasi vasember 2022
Mészáros D. Zsolt

Befejezésül még egyszer felhívjuk a figyelmet: Hétfőtől nem működnek a Vodafone ü Hétfőtől nem működnek a Vodafone ügyfélszolgálati rendszerei - újabb részletek 2022. July 05. 13:20 gyfélszolgálati rendszerei. Ami nem lesz elérhető: az átállás alatt az online és személyes ügyintézés, értékesítés, valamint egyes speciális szolgáltatások (például mobilvásárlás - autópályamatrica, parkolás) nem lesznek elérhetők sem az üzletekben, sem az online, sem telefonos ügyfélszolgálatokon.

Sorok a Vodafone üzlete előtt
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely