15 elültetendő fát vitt a Berzsenyi térre az Éljen Szombathely

Nemény András azt mondta, ha a jövő városát akarják megvalósítani, akkor azt most kell elkezdeni.

Verőfényes, kellemes őszi időben kanyarodott egy kisteherautó szerda késő délelőtt a szombathelyi Berzsenyi térre, ahol az Éljen Szombathely jelöltjei és támogatói pakolták le a rajta lévő, 15 darab, elültetésre váró fát. Aztán fel is sorakoztak velük a fotósok kedvéért, ugyanis sajtótájékoztatót hirdettek ide.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Nemény András polgármester-jelölt egy indián mondással kezdett:

Mikor a legjobb elültetni egy fát? Húsz évvel ezelőtt. És mikor a második legjobb? Most.

Nemény emlékeztetett rá, hogy korábban azt ígérték, Szombathelyt a jövő városává teszik, és ehhez már ma is cselekedni kell. Igazi zöld várost akarnak, parkokkal, zöld területekkel, közösségi terekkel, árnyat adó fákkal. Ezért is szimbolikus a helyszín, a Berzsenyi teret ugyanis nagyon sok pénzből, nagyon sok betonnal újították fel, a téren nyáron végképp nincs senki, mert nincs árnyék.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

A magukkal hozott fákról azt mondta, azok szintén szimbolikusak, hiszen az életet, a természetet, a változást jelképezik. Kijelentette, a szombathelyiek nagyon várják már a változást, tömegek fejezik ki támogatásukat, és várják, mikor vehetik a saját kezükbe a város irányítását.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Nemény emlékeztetett rá, hogy már sokszor elmondták, ha bizalmat kapnak a választóktól, akkor a várost a városlakókkal közösen fogják vezetni. Rendezett, tiszta, zöldterületekkel ellátott, élhető várost szeretnének, ahol jó élni.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Megemlítette, hogy a következő időszak egyik legfontosabb témája a klímavédelem lesz, és megígérte, hogy ők egészen biztosan tenni fognak érte. Szombathelyen meg kell oldani a szemét problémáját, a szelektív hulladékgyűjtést, a levegőszennyezést, kerékpárutakat kell építeni és kerékpárkölcsönzőt kell kialakítani, hogy az autók eltűnjenek a belvárosból.

Éljen Szombathely sajtótájékoztató
Mészáros D. Zsolt

Elmondta, hogy az itt látható fákat elültetik, és gondozni is fogják, mert arra is szükségük van. A Szomparknak adják át, mert ők tudják, hol van szükség faültetésre, és ők szakszerűen el is tudják ültetni azokat. Megismételte, hogy Szombathelyt a jövő városává kell tenni, és az Éljen Szombathely nem csak ígérget, hanem amit ígér, azt meg is teszi,

szemben az elmúlt kilenc év tehetetlenségével

- mondta Nemény András.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019