A MOB zöld utat adott Fazekas Róbertnek

A Magyar Olimpiai Bizottság ma délutáni ülésén úgy döntött, hogy Fazekas Róbertet nevezi a pekingi olimpiára. Annus örül, de nem tud mit mondani.

Az atléta teljesítette a nevezéshez szükséges „A” szintet és kifizette adóságát a NOB-nak, így jogi akadálya nem volt a szereplésének, Kamuti Jenő főtitkár azonban tegnap még erkölcsi okokra hivatkozva azt mondta, joguk van az atléta szereplését megakadályozni.

A négyfős döntéshozó testület ma mégis úgy döntött, hogy Fazekas Róbert ott lehet az olimpián, miután az atléta benyújtotta a szükséges papírokat, bizonyította, hogy dopping tesztjei negatívak lettek, aláírta szerződését a MOB-bal, valamint edzője, orvosa, szövetségének elnöke és a szövetségi kapitány is kezességet vállalt azért, hogy tiszta eszközökkel készült és vesz részt az olimpián. (Ilyen nyilatkozatot egyébként mind a 171 indulónak és segítőjének tennie kellett.)

Fazekas Róbert
nyugat.hu

Fazekas ma a Sportkórházban átesett a kötelező vizsgálatokon, felvette olimpia szerelését, holnaptól pedig nekilát az edzéseknek. – Természetesen örülök a döntésnek – mondta. Mindent megtettem, hogy ott legyek az olimpián, megfeleltem mindhárom elvárásnak, amit a sportvezetők kértek. Azt gondolom, ezek után ez volt az egyetlen döntés, ami születhetett. Boldog vagyok. Túl vagyok minden kötelezőn, megyek vissza oda, ahol a legjobban szeretek lenni. A dobópályára. Vida József edzőmmel átbeszélem az előttem lévő három hét feladatait. Igyekszem mindent elkövetni, hogy bizonyítsak a szurkolóimnak. Őszintén mondom, még soha életembe nem kaptam ennyi gratuláló és biztató telefont, mint most.

Annus Adrián – aki sérülése miatt nem utazhat Pekingbe – honlapunknak azt mondta, örül Fazekas sikerének és úgy érzi, Robi nem csak magáért, hanem érte is küzdött akkor, amikor megdobta a szintet. Egyebet nem kívánt mondani.

Fazekas Róbertet és edzőjét, Vida Józsefet, valamint Hatos Gábort és a trénert, Veréb Istvánt egyébként már pénteken fogadja Ipkovich György polgármester, aki az olimpia előtt köszönti a sportembereket. (Pars Krisztiánt és edzője, Németh Pált már járt szintén ez okból a polgármesternél.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Fazekas Róbert nagy dobása. Ott lehet Pekingben?

Kedden este a szlovén nemzetközi bajnokságon Fazekas Róbert 64 méter, 56 centiméteres dobásával teljesítette az olimpiai szintet. A Haladás VSE diszkoszvetőjét a Magyar Atlétikai Szövetség vezetése benevezi az olimpiára, a döntés az Olimpiai Bizottság kezében van.

Annusék ott lehetnek az Olimpián! Ha fizetnek...

A szombathelyi atléták azt mondják, február végéig kifizetik a pénzt, és komolyan gondolják az olimpiát. Már készülnek rá.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport