Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Felmarták a világhírű Diófa utcai bicikliút friss festését

Csak pár napja, hogy világhírű lett a belógó épületekkel díszített szombathelyi bicikliút, máris javítják a felfestést.

A Diófa utcai bicikliút minden hétre tartogat valamilyen meglepetést. Most épp felmarták az egyik épületet kikerülő kanyarív friss felfestését. Nem lepődnénk meg már azon sem, ha lassan bejelentkezne valaki a bicikliút-saga megfilmesítésére, lassan mi is külön rovatot indíthatunk a témában. Kezdeményezni kéne, hogy minősítsék a világörökség részévé!

Felmarták a Diófa utcai bicikliút egy részén a felfestést
GA

A mára már világhírű mérnöki csoda története

Az egész azzal kezdődött, hogy elindult a biciklút építése, majd amikor senki sem figyelt, egy négyemeletes ház lesből a bicikliút elé ugrott Épülő kerékpárút elé ugrott egy négyemeletes ház Szombathelyen 2015. June 06. 12:37 . Vakargatták is sokan a fejüket, visszabontásról is beszéltek, de végül csak-csak sikerült megállapítani pár nap múlva, hogy itt aztán kérem minden rendben van Mégsem bontják vissza a háznak épített kerékpárutat a szombathelyi Diófa utcában 2015. June 08. 19:25 , a terv szerint halad, nincs itt semmi látnivaló - folytatták az építkezést Tovább épül az elbaltázott bicikliút Szombathelyen 2015. June 16. 11:45 , fakivágásokat is kilátásba helyezve, ami ellen a lakók aláírásokat is gyűjtöttek.

Ezért kell visszabontani a közel kész kerékpárutat
Hopp, egy ház
Bonyhádi Zoltán

Aztán nekiálltak fákat vágni, a Diófa utca meg hogyan is nézne ki diófa nélkül, így a környéken lakók közül többen is - beleértve szerkesztőségünk két tagját - megvédték a fákat, autókkal állták el a szorgos láncfűrészes munkások útját Patthelyzet és polgári engedetlenség a Szent Gellért utcában 2015. June 16. 18:19 . A demonstráció sikeres volt Győztek a szombathelyi lakók, életben maradhatnak a Szent Gellért utcai fák 2015. June 22. 20:28 , sikerült megoldást találni a fakivágások ellen, annak ellenére, hogy pár nappal előtte az önkormányzat műszaki szemmel megvizsgálva ezt még nem látta megoldhatónak.

Patthelyzet a Szent Gellért utcai bicikliút építésén
A helyiek autókkal álltak utat
Bonyhádi Zoltán

Igaz még nem adták át, jelenleg is munkaterület, de már kirajzolódni látszik, hogy milyen lesz a bicikliút. Azért is "kirajzolódni látszik", mert a lesből érkezett emeletesházakat úgy kerüli el a felfestés, mintha azt nem tervező, hanem szünidőben unatkozó gyerekek rajzolták volna krétával a járdára. A legnagyobb kanyarívet annál a háznál húzták meg, ahol a legkevésbé lóg be a tömb a járdára. Ezt is megmutattuk olvasóinknak. Ilyen lett a Diófa utcai bicikliút: ==≈==≈== 2015. July 03. 08:02

Az új Diófa utcai kerékpárút és járda
Itt görbül, a háttérben egyenes maradt a vonal
Bonyhádi Zoltán

Innen pedig már egyenes volt az út a világhír felé, a népszerű humoroldal, a 9gag.com is megemlékezett róla Híresek lettünk! Szombathely felkerült a 9gag-re 2015. July 06. 16:41 , ami után már a magyar sajtó nagy része is lehozta a sztorit.

Így törünk a világhírnév felé
web

Most tartunk ott, hogy a fent említett legnagyobb ívet, a legkevésbé belogó ház sarkánál kiradírozták, és vélhetően újrafestik, de mi is csak tippelünk, remélhetőleg nem a házak arrébb tolása a célfeladat. Reméljük, hogy a módosítás már a kivitelező zsebét terheli. Egyébként ennyi cirkusz után nem is értjük, hogy miért nem áll ott valaki a megrendelő részéről az építkezésen, és figyel minden egyes kavicsmozgást, talán akkor már nem folytatódna a bohózat.

Felmarták a Diófa utcai bicikliút egy részén a felfestést
GA

Megkérdeztük a Városházán, hogy most épp mi történik, de választ egyelőre nem kaptunk. Természetesen cikkünket frissítjük, ha időközben megtudunk valamit.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál

Tovább az oldalra