Brightonban sem jobb a gólyatábor, de legalább a Tequila nem lép fel

Felettébb sovány ez az idei az előző évekhez képest – állapítjuk meg a gólyatáborról szombat este hét óra magasságában, amikor a sörkertben még csak elszórtan kezd ittasodni a jövő tanárnemzedéke. Elvegyültünk közöttük.
SEK gólyatábor 2008 3. nap
Horváth Balázs

Ne siess, még szar sincs itt

– kapom a lényegretörő információt távrecsegőn, mert a tervek szerint még napsütésben gördült volna le az első nagyfröccs a SEK hátsó udvarában. Apró csúsztatást ütemezünk be ezért a programba, bár másfél órával később még mindig pang a gang, alig néhány kupac ember vesézi ki egymásnak nyári fesztiválos élményeit. Ám mint arra hamarosan fény derül, nyomós oka van ennek: a klubban piaolimpia zajlik az egyes gólyatábori csapatok között, és hogy a toroksportolók jól teljesítenek, annak egyértelmű jele, hogy a csatakiáltások egyre kevésbé artikuláltak, viszont annál magasabb decibel-értékeket ütnek meg.

Az angol dizájner és az angol típusú focihuligán találkozik

Közben lepacsizunk egy szőkés fürtjeit hiphopos sapka alá pakoló szimpatikus fiatalemberrel, aki egyenesen az angliai Brightonból érkezett, nem célirányosan, csak úgy biciklivel, felfedezni az országot. Amikor a színpadépítés láttán elmondjuk neki, hogy ma este csak egy tökéletesen érdektelen, a kreatív névválasztásáról elhíresült Tequila tánczenekar fog itt játszani, megnyugtatólag közli, náluk sem kerekítenek olyan hatalmas segget az elsőévesek ünneplésének.

Majd megtalál minket egy besörözött köpcös alak, rovásírásos pólóban, több elpusztult, mint ép agysejttel, és akadozó nyelvvel hatodszor is megkérdi újdonsült cimboránkat, hogy

what’s your favourite football team

, aztán a Manchester United induló kásás éneklésével beleimbolyog a sötétbe.

SEK gólyatábor 2008 3. nap
Horváth Balázs

Fellapozzuk a klubban elhelyezett karaoké-menüt, amiről ki lehet választani, mit szeretne az önjelölt dalnok előadni egy egyre több kannásbort elfogyasztó közönség egyre keskenyebb szemei előtt. Újfent nem csalódunk az emberekben, inkább ordítják a

nyolc óra munka

című proletáropuszt, mintsem rányúljanak mondjuk egy Lenny Kravitz szerzeményre (persze ha tudjuk, hogy milyen dalokért dobál százasokat a zenegépbe a BDF egyik-másik hallgatója, akkor mindezen máris nem akadunk fenn).

Szerencsére a mellékhelyiség látogatása mindig tartogat meglepetéseket, így egy ilyen alkalomkor végre kiderült, hogy nem minden rocker szereti az Ossiánt, ellenben egyikük ott volt a szigetes Meshuggah koncerten. Jó élményekkel szeretnénk távozni, ezért elébe megyünk egy esetleges tömeggyilkolási rohamnak azzal, hogy már nem várjuk meg a

pocsolyába léptem

kezdetűt, gyorsan és angolosan távozunk.

Vasárnap Mystery Gang és még több longstep, úgy is mint hosszúlépés. Igaz, ma is lesz egy nosztalgiazenekar, de jó eséllyel túlélhető.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gólyaavatók 2008