Kipróbáltuk az amerikai fiatalok új őrületét, hogy neked ne kelljen

A „Gonster” nevezetű koktél 2024 tavaszán bukkant fel a különböző social media platformokon, és szokatlansága okán hamar nagy figyelem irányult rá. De vajon finom is, vagy csak egy újabb tiszavirág életű trend?

A meglepő kombináció először egy Szent Patrik napi Instagram videóban ütötte fel felemás színű fejét, majd rövidesen meghódította a Tiktok és a Youtube közösségét is.

A Gonster csupán két hozzávalóból áll. Elsőnek egy Monster energiaitalt töltünk a pohár feléig, majd egy kanál segítségével rétegelve töltjük rá a Guinness Draught Stoutot. Persze a felhasználók szerint az sem mindegy, hogy a Monster melyik ízesítését emeljük le a polcról. És mivel a Monster Nitro ugyanúgy nitrogénnel van dúsítva, mint a Guinness, így harmonikusabb ízélményt teremt ennek a két italnak az összjátéka. Mi ezt próbáltuk ki.

Az mindenképp kiemelendő, hogy a színkülönbség okán tényleg elég látványos a Gonster (humorosan Billie Irishnek is hívják emiatt): a zöld és a fekete rész nagyon szép kontrasztot alkot, már amennyiben kellő óvatossággal készítettük koktélunkat.

Gonster
Fuxreiter Erik

Miután leküzdöttük az ital vizuális varázsát, első kortyra a stout szokásos karamellás, malátás ízjegyeit érezhetjük, némi édeskés utóízzel. Majd ahogy egyre ürítjük poharunkat, mindinkább kezd az energiaital édessége dominálni, az utolsó hörpintésekre megfordul a kocka és egy energiaitalt érezhetünk karamellmalátás kortyérzettel. Könnyen fogyasztható, kevés alkoholt tartalmaz, így kellően behűtve meglepően jól csúszik.

Érdemes hamar elkészíteni a képeket róla Instagramra, mert ahogy ürül a pohár, annál kevésbé tartja meg a Gonster szépen rétegelt jellegét, és a kialakult világosbarna lötty már korántsem olyan fotogén, mint újkorában.

Hogy a Gonster lesz-e az idei nyár slágere, azt még nehéz megmondani. Az viszont biztos, hogy egy egyszerűen elkészíthető, látványos és olcsó koktéllal ti is fel tudjátok dobni a következő házibulit. Aztán várjuk, hogy mit szólnak majd az írek a Guinness ellen elkövetett szentségtörés miatt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény