Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel egy hónap csúszás után elkészült a terv, hogyan adják át a Haladás-stadiont az államnak

Február végén kellett volna átvennie az államnak a sportkomplexumot. Mondjuk, a csúszás a jelen helyzetben nem sokat számít.

Pontosan egy héttel ezelőtt, március 9-én küldtük el kérdéseinket Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, és a szombathelyi önkormányzatnak a Haladás-sportkomplexumról, pontosabban arról, miért csúszik annak átadása az államnak, és mikorra várható, hogy ez meg is történik.

A minisztériumtól azóta sem kaptunk választ, az önkormányzat viszont most válaszolt. Mint írták, az átadás-átvétel lebonyolításával megbízott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gál Sándor március 1-jén arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az átvizsgálás kapcsán felmerült kérdéseket megválaszolták, új kérdést nem kaptak.

Az ingyenes átadás-átvételről szóló megállapodást az érintettek elfogadták, és elkészült a szerződés tervezete - közölték lapunkkal.

Kiss Tamás

Tavaly december elején derült ki, Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 hogy az állam - a tulajdonos önkormányzat kérésére - átveszi a Haladás-sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzattól, egy héttel később az is világossá vált, hogy az állam nem csak a működtetést, hanem a tulajdont is viszi Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 az előzetes megállapodás szerint.

Az önkormányzat azért kérte az átvételt, mert a sportkomplexum fenntartása évente mintegy 300 millió forintba kerül 278 millió forintba került tavaly a Haladás-stadion és sportcsarnok üzemeltetése 2020. September 27. 07:32 , és a pénzt az önkormányzat nem tudja kigazdálkodni. Igaz, azt nem sikerült megtudnunk Már soha nem fogjuk megtudni, mi alapján számolták ki a Haladás-stadion üzemeltetését February 10. 18:51 , hogy mi alapján számolták ki ezt az összeget.

Az állami átvételről január 22-én hozott határozatot 30 millió forintért világítja át az állam a Haladás-sportkomplexumot, mielőtt átvenné az önkormányzattól January 27. 07:00 a kormány, a döntés értelmében február 28-ig kellett volna lebonyolítani az átadást. Március 1-jén írtuk, hogy a megállapodás ellenére a tervezett határidőre nem történt meg a tulajdoncsere.

Arról, hogy mi az oka a közel egy hónapos csúszásnak, nem írtak a válaszban, azt viszont a múlt héten az MLSZ-től sikerült megtudnunk A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín March 09. 16:12 , hogy mindez nem befolyásolja az idei U21-es labdarúgó Európa Bajnokság megrendezését. Az EB egyik magyarországi helyszíne - Budapest, Székesfehérvár és Gyirmót mellett – a szombathelyi Haladás sportkomplexum lesz március 25. és április 2. között.

A szombathelyi önkormányzat válasza

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából az Interauditor Kft. lefolytatta a tulajdon átadásához kapcsolódó átvilágítást, amelynek folyamatáról, státuszáról a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. ügyvezetője Önkormányzatunkat folyamatosan tájékoztatta. Gál Sándor ügyvezető úr 2021. március 1. napján arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a felmerült kérdéseket a társaság maradéktalanul, határidőre megválaszolta, a társaságnak nincs tudomása újabb adatszolgáltatási igényről.

A társasági részesedés Magyar Állam javára történő ingyenes átadás-átvételéről szóló megállapodás a felek között egyeztetésre került, a szerződés tervezete elkészült.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra