Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közel egy hónap csúszás után elkészült a terv, hogyan adják át a Haladás-stadiont az államnak

Február végén kellett volna átvennie az államnak a sportkomplexumot. Mondjuk, a csúszás a jelen helyzetben nem sokat számít.

Pontosan egy héttel ezelőtt, március 9-én küldtük el kérdéseinket Mager Andreának, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek, és a szombathelyi önkormányzatnak a Haladás-sportkomplexumról, pontosabban arról, miért csúszik annak átadása az államnak, és mikorra várható, hogy ez meg is történik.

A minisztériumtól azóta sem kaptunk választ, az önkormányzat viszont most válaszolt. Mint írták, az átadás-átvétel lebonyolításával megbízott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gál Sándor március 1-jén arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az átvizsgálás kapcsán felmerült kérdéseket megválaszolták, új kérdést nem kaptak.

Az ingyenes átadás-átvételről szóló megállapodást az érintettek elfogadták, és elkészült a szerződés tervezete - közölték lapunkkal.

Kiss Tamás

Tavaly december elején derült ki, Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése 2020. December 02. 18:36 hogy az állam - a tulajdonos önkormányzat kérésére - átveszi a Haladás-sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzattól, egy héttel később az is világossá vált, hogy az állam nem csak a működtetést, hanem a tulajdont is viszi Szombathelyi stadionátadás - Nem csak az üzemeltetés kerül állami kézbe, de a 14 milliárdos vagyon is 2020. December 13. 07:14 az előzetes megállapodás szerint.

Az önkormányzat azért kérte az átvételt, mert a sportkomplexum fenntartása évente mintegy 300 millió forintba kerül 278 millió forintba került tavaly a Haladás-stadion és sportcsarnok üzemeltetése 2020. September 27. 07:32 , és a pénzt az önkormányzat nem tudja kigazdálkodni. Igaz, azt nem sikerült megtudnunk Már soha nem fogjuk megtudni, mi alapján számolták ki a Haladás-stadion üzemeltetését February 10. 18:51 , hogy mi alapján számolták ki ezt az összeget.

Az állami átvételről január 22-én hozott határozatot 30 millió forintért világítja át az állam a Haladás-sportkomplexumot, mielőtt átvenné az önkormányzattól January 27. 07:00 a kormány, a döntés értelmében február 28-ig kellett volna lebonyolítani az átadást. Március 1-jén írtuk, hogy a megállapodás ellenére a tervezett határidőre nem történt meg a tulajdoncsere.

Arról, hogy mi az oka a közel egy hónapos csúszásnak, nem írtak a válaszban, azt viszont a múlt héten az MLSZ-től sikerült megtudnunk A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín March 09. 16:12 , hogy mindez nem befolyásolja az idei U21-es labdarúgó Európa Bajnokság megrendezését. Az EB egyik magyarországi helyszíne - Budapest, Székesfehérvár és Gyirmót mellett – a szombathelyi Haladás sportkomplexum lesz március 25. és április 2. között.

A szombathelyi önkormányzat válasza

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából az Interauditor Kft. lefolytatta a tulajdon átadásához kapcsolódó átvilágítást, amelynek folyamatáról, státuszáról a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. ügyvezetője Önkormányzatunkat folyamatosan tájékoztatta. Gál Sándor ügyvezető úr 2021. március 1. napján arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a felmerült kérdéseket a társaság maradéktalanul, határidőre megválaszolta, a társaságnak nincs tudomása újabb adatszolgáltatási igényről.

A társasági részesedés Magyar Állam javára történő ingyenes átadás-átvételéről szóló megállapodás a felek között egyeztetésre került, a szerződés tervezete elkészült.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra