Jogerős ítélet: Törvényesen bocsátották el Halmágyi Miklóst a Szombathelyi Médiaközpont éléről

Az igazgató tavalyelőtt indított munkaügyi pert elbocsátása miatt.

Törvényesen bocsátották el Azonnali hatállyal menesztik a szombathelyi Médiaközpont igazgatóját és büntetőfeljelentést is tesznek 2020. February 18. 15:19 két évvel ezelőtt a Szombathelyi Médiaközpont akkori igazgatóját - állapította meg információink szerint a másodfokú bíróság. Az ítélet jogerős, így fellebbezésnek már nincs helye.

Az ügyet az önkormányzati tulajdonú Médiaközpont felügyelőbizottsága indította el tavalyelőtt, amikor szabálytalan bankkártyahasználatot és pénzfelhasználást talált a cégnél, ahová egy évvel azelőtt nevezték ki igazgatónak a Vas Népe korábbi főszerkesztőjét. Nemény András polgármester vizsgálatot rendelt el a szabálytalanságok miatt. Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban 2020. February 06. 16:18

Halmágyi Miklós a Médiaközpont irodájában, 2019-ben
Józing Antal

A vizsgálat eredménye Szabálytalan kiküldetések és bankkártyás fizetések, 760 ezer forint autóhasználatra - Itt a jelentés a Médiaközpontról 2020. February 20. 10:21 szerint a cég előző évben kinevezett igazgatója, Halmágyi Miklós több alkalommal, jogtalanul, saját céljaira használta a cég bankkártyáját, hogy kilenc hónap alatt 760 ezer forintot számoltatott el saját autója használatért és több alkalommal szabálytalanul volt kiküldetésen.

Az igazgatót a vizsgálat lezárta után azonnali hatállyal menesztették. Halmágyi azonban munkaügyi pert indított, mert szerinte jogtalanul vonták vissza igazgatói megbízatását. Ennek a pernek a végére tett most pontot a bíróság.

A polgármester 2020 februárjának végén tett büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen, az ügyészség tavalyelőtt novemberben emelt vádat Vádat emeltek a szombathelyi Médiaközpont volt igazgatója ellen 2021. November 22. 15:54 a volt igazgató ellen. Tavaly év végén a bíróság hozott egy büntetővégzést Büntetővégzés van, ítélet még nincs a Halmágyi-ügyben 2021. December 21. 15:31 , ami szerint szerint a volt igazgató 1 év 3 hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve, emellett 360 ezer forint pénzbüntetést és 547 ezer 447 forint vagyonelkobzást állapított meg a bíróság.

Halmágyi azonban nem fogadta el a végzést, tárgyalást kért, úgy tudjuk, ez még folyamatban van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet