Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Harlem Shake az új Gangnam Style?

A Gangnam Style már lecsengett, itt az új táncőrület a YouTube-ról: a Harlem Shake. Még egy híradóstúdióba is begyűrűzött az őrület.

Kaptunk egy linket, amely egy Harlem Shake című videót volt hivatott ajánlani. A harminc másodperces filmben egy bukósisakos figura nekiállt táncolni a munkahelyén, majd a zene ütemére hirtelen az egész iroda óriási őrült buliba csapott át. Aztán a videó végén láttuk a következő "Harlem Shake" ajánlókat és elástuk magunkat a sok-sok videóban, s feltettük a kérdést, hogy vajon mi a fene ez a Harlem Shake?

Harlem Shake egy irodában
YouTube

Azt leszűrtük, hogy ez mondható a 2013-as év első táncőrületének a neten, ami egy tavalyi sláger és egy régi hiphop tánc házasságából jött létre. A pontos történetet végül megtaláltuk a Recorder blogon , ahol, mint írják, ez egy nyolcvanas évek elején született hiphop-táncstílus, amely a kétezres évek elején ismét hódított. 2012-ben a Baauer nevű producer írt egy slágert Harlem Shake címmel, s ezt hallva Filthy Frank amatőr komikus feltöltött idén januárban egy ökörködős videót, amelyben a slágert és a tánc paródiáját ötvözte, s ezzel elindította a hólabdát a hegytetőről, amit a további paródiákkal egyre nagyobbra gyúrnak. A séma egyszerű: egy ember táncol (jellemzően bukósisakban), majd adott résznél becsatlakozik mindenki az idiótán vonagló táncba.

Az első videó Filthy Frank komikussal (ő van a rózsaszín ruhában).

Az ezt követő paródia, ahonnan vélhetően ered a bukósisak:

És itt beindul a mémgyár, mutatnánk a kedvenceinket, elsőként a norvég katonaság előadásával indítanánk:

Aztán jöhet a Ksla Híradó, amelyben foglalkoznak a témával, majd maguk is áldozatul esnek az őrületnek:

Az előbbi híradóban is látott felvételek a tűzoltókról, pókember és csirkejelmezben:

Egy tömeges előadás Portlandből:

Egy irodai változat, vélhetően a főnök épp nem járt a környéken, vagy talán ő is ott van a tömegben?

Gördeszkaboltban:

Többet nem is linkelnénk, a YouTube-on egyre csak gyűlnek, pötyögjék be a keresőbe a Harlem Shake-et és csemegézzenek a videók közt.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Gangnam Style a brit luxusgimiben

Az érzelmileg instabil diákoktól származó önironikus megnyilvánulás egy igazi gyöngyszem.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra