Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A Harlem Shake az új Gangnam Style?

A Gangnam Style már lecsengett, itt az új táncőrület a YouTube-ról: a Harlem Shake. Még egy híradóstúdióba is begyűrűzött az őrület.

Kaptunk egy linket, amely egy Harlem Shake című videót volt hivatott ajánlani. A harminc másodperces filmben egy bukósisakos figura nekiállt táncolni a munkahelyén, majd a zene ütemére hirtelen az egész iroda óriási őrült buliba csapott át. Aztán a videó végén láttuk a következő "Harlem Shake" ajánlókat és elástuk magunkat a sok-sok videóban, s feltettük a kérdést, hogy vajon mi a fene ez a Harlem Shake?

Harlem Shake egy irodában
YouTube

Azt leszűrtük, hogy ez mondható a 2013-as év első táncőrületének a neten, ami egy tavalyi sláger és egy régi hiphop tánc házasságából jött létre. A pontos történetet végül megtaláltuk a Recorder blogon , ahol, mint írják, ez egy nyolcvanas évek elején született hiphop-táncstílus, amely a kétezres évek elején ismét hódított. 2012-ben a Baauer nevű producer írt egy slágert Harlem Shake címmel, s ezt hallva Filthy Frank amatőr komikus feltöltött idén januárban egy ökörködős videót, amelyben a slágert és a tánc paródiáját ötvözte, s ezzel elindította a hólabdát a hegytetőről, amit a további paródiákkal egyre nagyobbra gyúrnak. A séma egyszerű: egy ember táncol (jellemzően bukósisakban), majd adott résznél becsatlakozik mindenki az idiótán vonagló táncba.

Az első videó Filthy Frank komikussal (ő van a rózsaszín ruhában).

Az ezt követő paródia, ahonnan vélhetően ered a bukósisak:

És itt beindul a mémgyár, mutatnánk a kedvenceinket, elsőként a norvég katonaság előadásával indítanánk:

Aztán jöhet a Ksla Híradó, amelyben foglalkoznak a témával, majd maguk is áldozatul esnek az őrületnek:

Az előbbi híradóban is látott felvételek a tűzoltókról, pókember és csirkejelmezben:

Egy tömeges előadás Portlandből:

Egy irodai változat, vélhetően a főnök épp nem járt a környéken, vagy talán ő is ott van a tömegben?

Gördeszkaboltban:

Többet nem is linkelnénk, a YouTube-on egyre csak gyűlnek, pötyögjék be a keresőbe a Harlem Shake-et és csemegézzenek a videók közt.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Gangnam Style a brit luxusgimiben

Az érzelmileg instabil diákoktól származó önironikus megnyilvánulás egy igazi gyöngyszem.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra