Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sárváron is semmibe veszik a pártatlan tájékoztatást

Ezt állapította meg a területi választási bizottság.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sárvári Hírlap és a Sárvári Televízió az elmúlt időszakban megsértette a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség alapelvét. Ez áll a Vas Megyei Területi Választási Bizottság 2019. szeptember 23-án hozott határozatában, amelyről a hirklikk.hu számolt be.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Egy döntés már született, mégpedig a helyi választási bizottságé, amely elutasította a Híd a Jövőnkért Egyesület panaszát. Annak ellenére, hogy az egyértelműen megmutatta, hogy a fideszes önkormányzati tulajdonú lap és televízió egyoldalúan a Fidesz-KDNP-t favorizálja. A Vas Megyei Területi Választási Iroda viszont a kifogásnak helyt adott.

„A fideszes városvezetés által kézi vezérléssel irányított sárvári média életében új időszámítás veszi kezdetét” – szögezte le a Farkas János, az ellenzéki összefogás kampányfőnöke a Hírklikknek. A civil összefogás beadványa elemzi a Sárvári TV szeptember 7-i és szeptember 13-i adását, s másodpercnyi pontossággal rögzíti a politikusok megnyilvánulásait, majd levonja a következtetéseket:

Mit mond a tévé?
i.ytmig.com

A Fidesz-KDNP jelöltjeinek a bemutatása drasztikusan elnyomja a többi jelölt bemutatását, húsz politikussal kapcsolatos hírből mind a húszban szó esik a Fidesz-KDNP jelöltjeiről, de az ellenzéki képviselők összesen egy alkalommal szerepelnek. A riportokban megszólaló és megemlített jelöltek – egyetlen kivétellel – mindegyike a Fidesz-KDNP jelöltje.

A kampányfőnök szerint egyébként „A helyiek olyannyira hozzászoktak már ehhez a Fidesz-KDNP médiatúlsúlyhoz, hogy először nem is értették, hogy mi a problémánk. Évtizedek óta itt ugyanis az az evidencia, az a természetes, hogy a helyi média kiszolgálja az aktuális fideszes hatalmat” – mutatott rá a Hírklikknek.

Ugyanakkor elmondta: „a fideszes városvezetés által kézi vezérléssel irányított sárvári média életében most új időszámítás veszi kezdetét” miután a Vas Megyei Területi Választási Bizottság az egyhangúlag hozott döntésével eltiltotta a Sárvári Hírlapot és a Sárvári Televíziót a további jogszabálysértéstől.

„Vagy maradéktalanul eleget tesz a pártatlan, kiegyensúlyozott, esélyegyenlőséget biztosító kötelezettségének, vagy egyértelművé válik a sárváriaknak, hogy a média városunkban is a Fidesz gátlástalan politikai manipulációjának szolgálóleánya” – szögezte le.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés