Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hogy tetszik a felújított szombathelyi Képtár? Szerintünk igen pofás lett

És most nem csak a felrepedezett lépcső kijavításáról van szó.

Még 2019 novemberében Látványos munkával kezdődött el a szombathelyi Képtár felújítása 2019. November 23. 13:55 írtuk meg, hogy megkezdték a szombathelyi Képtár felújítását. Az erről szóló szerződést 2018 tavaszán írták alá, ekkor derült ki az is, hogy 838 millió forintba fog kerülni az épület kipofozása.

A közbeszerzési pályázatot A víztorony, a Képtár és a buszállomás nélküli Ady tér terveiről döntenek csütörtökön 2018. April 23. 07:13 egyébként az NER-közeli Homlok Zrt. nyerte el, amelyik a Víztorony – vagy már inkább Octopus – új külsőjéért is felel.

A különbség leírhatatlan

Időközben az épület teljes felületén lecserélték a burkolatot, így már nem olyan a képtár, mintha egy használaton kívüli, dózerolásra váró rom lenne. Másrészt nem csak magát az épületet újították fel, hanem a környezetét is, ami már egészen úgy néz ki, mint egy Európa-szintű fejlesztés.

Elkészült a Szombathelyi Képtár felújítása
Az utcára nyíló részeket is parkosították
Kiss Tamás

Amikor nyáron bejártuk Eltűntek a szombathelyi Képtár szocreál betonfelületei 2020. July 16. 15:23 a képtárat, Varga Ádám, az építés vezetője elmondta, hogy nem csak kinézetre újul meg az épület, hanem a hőszigetelést is korszerűsítik.

Ráadásul belül is zajlanak a munkák. Igaz, ott nem lesz drámai a különbség, de a kozmetikázás mellett a teljes elektronikai és informatikai hálózatot is korszerűsítik, illetve beszerelnek egy új műtárgy-világítási rendszert.

A szombathelyi önkormányzat lapunknak elárulta, hogy már csak néhány lámpa beszerzése és felszerelése van hátra, ezek után – az éppen aktuális járványügyi szabályoknak megfelelőlően – kitűzik az épület ünnepélyes átadásának időpontját.

Elkészült a Szombathelyi Képtár felújítása
Naplementében kifejezetten hangulatos
Kiss Tamás

Csapláros Andreától, a Savaria Múzeum igazgatójától tudjuk, hogy a megújult Szombathelyi Képtárat 2021 júniusában tervezik megnyitni a nagyközönség előtt, az első attrakciók az új állandó kiállítás és Textilművészeti Triennálé lesz.

Az már a jövő zenéje, Mi van a Szombathelyi Képtár fehér homlokzata mögött? - beszélgetés Csapláros Andrea múzeumigazgatóval 2020. February 02. 11:24 hogy az új külcsín segít-e majd abban, hogy az egykor kifejezetten jó hírű kiállítóterek ismét pezsgő kulturális térré váljanak.

Elkészült a Szombathelyi Képtár felújítása
A megújult Képtárról készült galériánkat a képre kattintva nézheti meg
Kiss Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Látványos munkával kezdődött el a szombathelyi Képtár felújítása

Szombat délelőtt a magasban dolgoztak a munkások, a Képtár homlokzatán lévő hatalmas emblémán.

Mi van a Szombathelyi Képtár fehér homlokzata mögött? - beszélgetés Csapláros Andrea múzeumigazgatóval

Hosszú hetekig szerveztük ezt az interjút, de a végén csak összejött.

Eltűntek a szombathelyi Képtár szocreál betonfelületei

A felújítás az utolsó harmadban jár, szép lassan kirajzolódik, milyen lesz a végeredmény.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra